Välgörenhet

Lucas Campagnolo och Juanfran Torres arrangerar välgörenhetsevent med Atlético Madrid

ANNONS

Den tidigare Atlético Madrid-spelaren Juanfran Torres och den brasilianske spelaren Lucas Campagnolo arrangerar ett välgörenhetsevent med storklubben Atlético Madrid. ”Campa” berättade för PadelDirekt om det kommande välgörenhetseventet som kommer att hållas på Cívitas Metropolitano-stadion i september.

Atletico Madrid-ikonen Juanfran Torres kommer återigen att spela på sin före detta hemmaarena, men den här gången med ett racket i handen. Den före detta spanska spelaren har gått samman med Atlético Madrid Foundation och den brasilianska padelstjärnan Lucas Campagnolo i ett välgörenhetsevent.

PadelDirekt fick en pratstund med huvudpersonerna för att lära sig mer om vad som blir det första padel-evenemanget som hålls inne på en fotbollsarena, kallat "Play2Help".

"Det är ofattbart"

Lucas Campagnolo återhämtar sig för närvarande från en skada som höll honom borta från WPT Valencia Open, men spelaren är fortfarande optimistisk och förväntar sig att återvända till banan till Premier Padel Major i Italien.

— Jag kommer att vara tillbaka på banan i Rom, säger Campa. 

Under tiden tar brasilianaren tillfället i akt att delta i detta initiativ mot barncancer, ett spektakulärt evenemang som kombinerar padel och fotboll och siktar på att slå alla publikrekord för denna racketsport på Cívitas Metropolitano-stadion.

Vad betyder det för dig att ha padel närvarande på en fotbollsstadion som Metropolitano?
— Det var otänkbart för mig för några år sedan, särskilt inom Atléticos arena, det lag jag stöder här i Spanien. Det återstår för mig att spela på Arena de Gremio-stadion, mitt älskade lag.

"Ett firande med padel"

Lördagen den 9 september kommer Cívitas Metropolitano-stadion att göras i ordning för att hylla en ny upplaga av "Play2Help", ett banbrytande evenemang.  

Atlético Madrid Foundation och Juanfran Torres, en ikon i laget, står i spetsen för detta stora välgörenhetsinitiativ. 

Vad handlar initiativet om och hur kom det till?
— Det är ett välgörenhetsinitiativ i kampen mot barncancer, med avsikten att samla in så mycket pengar som möjligt till forskning. Hand i hand med Atlético Madrid Foundation kommer vi att organisera det första padel-evenemanget på en fotbollsarena, säger Torres till PadelDirekt. 

Kan du avslöja namnen på de personligheter som kommer att delta i turneringen?
— Det kommer att vara en turnering med spelare, före detta fotbollsspelare, influencers, kändisar och mycket mer. Vi kan inte avslöja deltagarnas namn ännu, eftersom de fortfarande håller på att slutföra sina bekräftelser. Det kommer att bli ett padelfirande för att föra denna sport närmare alla målgrupper.

"Play2Help" kommer att äga rum lördagen den 9 september på Cívitas Metropolitano-stadion. Intäkterna från detta padelfirande kommer att gå till kampen mot barncancer, i samarbete med stiftelserna "Médula para Mateo" och "El sueño de Vicky".

Den här artikeln handlar om: