Internationell padel

Kritiken mot Galan efter avgången: ”Ett fegt drag”

ANNONS

Efter Álvaro Ceperos publiceringar på sociala medier om oegentligheter i registreringarna till Madrid Premier Padel tog PadelDirekt ett snack med spelaren, som i vanlig ordning öppnade upp sig ordentligt. 

Alvaro Cepero är en spelare som alltid vågat tala om hur saker och ting ligger till och beskrivs ofta som kontroversiell. Tidigare i veckan gjorde den spanske spelaren några uppmärksammade inlägg på sina sociala medier som tog upp oegentligheter i Madrid Premier Padels registreringsprocess, där vissa par registrerades efter deadline.

PadelDirekt pratade med spelaren, där han diskuterade kring korruption på de högsta nivåerna av global padel och hans meningsskiljaktigheter med PPA.

P.A: Vad var problemet med registreringen till Madrids Premier Padel?

— Det som hände var att ett par missade deadline till registreringen två gånger. Fredagen var det första datumet, och sedan sköt organisationen upp det i ytterligare tre dagar till söndagen, och de glömde igen. De fick fortfarande ett wildcard, men eftersom de har poäng upptar de inte en Wild Card-plats, och det orättvisa är att Lucho (Capra) och Maxi (Sanchez) lämnas utanför de seedningar som baseras på rankningar. Par försvinner, och andra från en internationell lista dyker plötsligt upp, igår var de på listan, och idag är de inte det, det är inte professionalism.

P.A: Kan du avslöja vilket par det var?

— Tello och Alex Ruiz.

"I slutet av dagen var World Padel Tour inte så illa"

I dina inlägg på sociala medier nämnde du korruption. Av vem?

— Av FIP. Det är de som, klockan fem på eftermiddagen när registreringen är stängd, sätter upp dem på listan. De är viktiga spelare, seedade spelare, jag förstår det. Men registreringen stängde, och de sätter upp dem på listan som om ingenting hade hänt.

Har detta hänt i World Padel Tour också?

— Nej, åtminstone inte nyligen. Jag själv och Josete Rico i Vigo lämnades utanför. De (WPT) har säkert gjort andra saker, men inte det. Alla gör misstag, det är klart, men allt vi kan se nu är att World Padel Tour i slutändan inte var så illa.

Vad är din nuvarande relation med World Padel Tour?

— Den är bra. Även om jag skrev på, försökte jag registrera mig via applikationen och kunde inte, så det är en punkt till förmån för WPT. Inte vid något tillfälle sa de, "Titta, den här killen skrev på, låt oss låta det passera." Absolut inte. 

"Galáns avskedsansökan kommer sent"

Cepero är skeptisk till spelarnas skifte från World Padel Tour till Premier Padel. För den spanska spelaren kunde åtgärderna ha utförts annorlunda, så han håller inte med PPA:s ledning.

— Nu spelar de på en tour där de inte har bankgarantier. Om det går fem månader nästa år och de beslutar att (Premier Padel) inte längre är livskraftigt, vet jag inte vad de kommer att göra. Vi har varit med World Padel Tour i över 10 år; det är en fråga om säkerhet. Efter det som hände borde vi ha löst problemen med dem, men i slutändan ville åtta eller tio spelare inte det och skapade hela den här rörelsen. Jag stödjer föreningen, men inte hur den sköts.

Vad tycker du om Galáns avgång?

— Det är sent, och enligt min mening är det ett fegt drag med tanke på allt som händer. Vi är på väg att få reda på vilken krets som finns kvar, vilken som försvinner och alla dessa saker. Det kan verka trivialt, men sommaren kommer med semestrar, och innan vi vet ordet av är det oktober/november. Kontrakten med WPT löper ut den 31 december och nu, när det är så mycket kaos, bestämmer han sig för att lämna.

"Jag slutade för att jag inte vill ha något med det att göra"

Vad är din nuvarande relation med PPA?

— Den är obefintlig. Jag lämnade eftersom jag inte vill ha något med den att göra. Jag stödjer förbundet, ja, men inte de människor som hanterar det och hur de gör det - advokaten och de människor som sitter på ordförandeposter och så vidare. För mig är det en förening som är knuten till touren, inte till spelarna. En förening som med våld är kopplad till QSI eller Premier. Låt oss se om Pablo Lima bringar lite ordning i detta avseende; om de gör det kommer jag att gratulera dem. Annars kommer föreningen aldrig att ha någon betydelse.

Den här artikeln handlar om: