Foto: Instagram (sofiaarvidsson84)
Svenska Mästerskapen

Guide: Så spelas Sveriges första mixed-SM — starkt startfält väntar

ANNONS

På torsdag drar historiens första sanktionerade mixed-SM i gång. Tävlingen får ett starkt startfält med många välkända namn från Swedish Padel Tour. Här är allt du behöver veta inför turneringen.

I slutet av veckan arrangerar Destination Halmstad ett nytt evenemang, Pad(d)elfest. Det blir en mix av padel, paddel (paddlas i kanot och rodd) och paddle (Stand Up Paddle). Sveriges första sanktionerade Mixed-SM arrangeras under evenemanget och spelas utomhus den 6-8 juli på HBK Padel vid Örjans vall. 

– Mixed-SM har aldrig spelats tidigare och upplägget med att SM spelas på Halmstad Pad(d)elfest som arrangeras av Destination Halmstad, känns oerhört inspirerande, sa Mats Harich från Svenska Padelförbundet tidigare i ett pressmeddelande.

32 par deltar i tävlingen som drar i gång på på torsdag med sextondelsfinaler. Fredagen inleds med åttondelsfinaler och avslutas sedan med kvartsfinaler. Under finaldagen (lördag) avgörs först semifinaler och sedan final och bronsmatch.

Starkt startfält väntar

"Padelparet" Amanda Girdo och Viktor Stjern kliver in i turneringen som förstaseedade. Båda spelarna har stått för framgångsrika resultat under våren och är rankade 2:a och 4:a på Sverigerankingen. Paret är helt klart favoriter inför turneringen. 

Andraseedade är Sofia Arvidsson  och John Larsson. Arvidsson har stått för starka prestationer på Swedish Padel Tour under våren varav två vinster. Larsson meddelade i början av året att han pausar karriären på grund av skadeproblem. Nu är han tillbaka på banan och kamperar ihop med Arvidsson under mixed-SM.

Semifinalseedade är Ida Jarlskog/Eskil Jarlskog och Ajla Behram/Per Hjalmarson. 


Fakta: Mixed-SM 2023

Var: HBK Padel vid Örjans vall - Halmstad
När: 6-8 juli
Stream: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: