FIP RISE

Bisarra avslutet — avbröt matchen och gav segern till Vasquez och Rocafort

ANNONS

Hami Golestan drämde till bollen ut ur buren i ren frustration för andra gången i det heta mötet mot Simon Vasquez och Cayetano Rocafort. Domaren kunde inte göra annat än att avbryta matchen och ge segern de sistnämnda.

Det blev ett märkligt avslut på matchen mellan Simon Vasquez/Caye Rocafort och Hami Golestan och Karl-Johan Mattsson.

Och i vanlig ordning var det Hami Golestan som stod i centrum. Det var vid ställningen 5-2 och 30-30 i andra set som Cayetano Rocafort lyckas serva upp till en matchboll för laget som vann första set enkelt med 6-0. Då tappar Hami Golestan humöret och drar iväg bollen ut ur buren istället för ge bollen till motståndaren.

Den hetlevrade spelaren hade redan gjort samma sak i första set och hade därför en varning. Domare Mats Harich hade därför inget annat val än att ge poängstraff och eftersom poängstraffet kom i matchpoängen så ledde det till förlust.

Som väntat kom det mycket psykningar mellan lagen matchen igenom. Både Golestan och Vasquez klagade på höga servar på motståndarna.

”Det håller jag för mig själv”

— Det är något mellan oss spelare och domare, sa Simon Vasquez i i Studio Padels sändning efter matchen.

Han fortsätter om stämningen på banan:

— Vi är skitbra polare. Han är skitgo utanför banan, sen kanske jag har andra åsikter på hur han beter sig på banan, men det håller jag för mig själv.