WORLD PADEL TOUR
World Padel Tour

Världsettornas långa segersvit bruten — Di Nenno och Stupaczuk mästare i Valladolid

ANNONS

Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk besegrar världsettorna för första gången på World Padel Tour och vinner titeln i Valladolid. 

Under eftermiddagen avgjordes WPT-finalen i Valladolid. Di Nenno och Stupaczuk bröt världsettornas långa segersvit på 46 vinster och kröntes till mästare.

Matchen blev minst sagt en rysare. Båda paren inledde med att vinna varsitt set med 6-4. Innan ett tredje set kunde avgöras fick spelarna en paus på grund av den höga värmen i Valladolid. 

Stark comeback

I inledningen av det tredje setet visade Tapia och Coello dominans och tog en 4-1-ledning. Men Di Nenno och Stupaczuk stod för en stark comeback och utjämnade ställningen till 4-4.

Ett tiebreak fick av göra setet, matchen och turneringen. Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk vann till slut matchen och besegrade Tapia och Coello med resultatet: 4-6, 6-4, 7-6. 

— Vi trodde nästan att vi aldrig skulle slå dem. De är som våra pappor, de slår oss alltid. Det var svårt mentalt att spela mot dem också. Den här titeln går till alla i vårt team som hjälper och stöttar oss, sa Stupaczuk efter vinsten.

Nästa World Padel Tour-tävling går av stapeln i València i början av juli.


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.

Den här artikeln handlar om: