WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Brea och Gonzalez mästare i Valladolid efter historisk seger

ANNONS

Delfi Brea och Bea Gonzalez vinner sin andra titel för året efter att ha besegrat Marta Ortega och Gemma Triay med 6-2, 5-7, 6-2 i finalen av Valladolid Master.

Under förmiddagen avgjordes WPT-finalen i Valladolid. Den spanskargentinska duon Delfi Brea och Bea Gonzalez kröntes till mästare efter en seger över Marta Ortega och Gemma Triay.

Brea och Gonzalez inledde matchen starkt genom att vinna break och ta ledningen. Paret visade stor precision i avgörande lägen och gav inte mycket utrymme till sina motståndare vilket resulterade i setvinst med 6-2. 

I andra set inledde den spanskargentinska duon med samma överlägsenhet. Men Triay och Ortega lyckades utjämna ställningen till 2-2. Vid 5-4 hade Triay och Ortega en setboll men Brea och Gonzalez stod emot och vann poängen. 

Medical timeout

Vid 5-6, 0-30 till den spanskargentiska doun fastnade Bea Gonzalez i nätet med foten och slog huvudet i nätkanten. Paret tog “medical timeout” och Gonzalez fick behandling av sjukvårdare på plats. Stjärnspelaren tog sig tillbaka till banan där Triay och Ortega säkrade andra set med 7-5.

Det spanskargentinska paret inledde det avgörande setet starkt genom att vinna dubbla breaks. Delfi Brea och Bea Gonzalez vann till slut matchen med 6-2, 5-7, 6-2. 

— Jag är jätteglad, den här matchen krävde hårt arbete för många människor, tack till alla. Det var ett sant nöje att vara här, sa Bea Gonzalez efter vinsten.

Brea och Gonzalez vinner därmed deras första Master-titel i karriären. Bea Gonzalez är den yngsta damspelaren genom tiderna att vinna en Master-tävling.

.


ARKIV: Gonzales läckra konstslag

Den här artikeln handlar om: