WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Världsettorna ställdes inför en tuff utmaning i Valladolid mot talangparet

ANNONS

Även om favoriterna hade övertaget på grund av sin erfarenhet, spelade talangerna ett strålande spel och överträffade alla förväntningar.

Världsettorna, Paula Josemaria och Ariana Sánchez, fick utstå en tuff kamp i kvartsfinalen i Valladolid Open på World Padel Tour. De mötte turneringens överraskning, Ustero och Alonso, en ung duo på bara 16 och 17 år.

Redan från början av matchen gjorde de unga spanska spelarna klart att de inte skulle visa någon respekt för världens högst rankade par. Med mod och överraskande självförtroende tog de initiativet och vann det första setet med 6-4.

Vände och vann

I det andra setet svarade dock Sánchez och Josemaría med beslutsamhet. De topprankade spelarna visade prov på sin erfarenhet och skicklighet och dominerade spelet fullständigt och svepte setet med en överlägsen 6-0-seger. Det verkade som om erfarenhet och talang skulle segra över ungdom och djärvhet.

Men Ustero och Alonso lät sig inte skrämmas utan gick in i det tredje setet med stark beslutsamhet. De tog snabbt ledningen och skaffade sig en 3-0-fördel. Men ännu en gång visade de förstaseedade tjejerna varför de är bäst.

Trots att Paula Josemaría hade lite besvär med sin vänstra arm tog Ariana Sánchez kontroll över banan. Världsettorna säkrade det tredje setet och därmed matchen med slutresultatet 4-6, 6-0, 6-4.

Blivande stjärnor

Efter matchen passade Sánchez och Josemaría på att gratulera sina unga motståndare och erkänna deras talang.

Dessa blivande stjärnor utmanade inte bara säsongens toppspelare utan visade också enorm potential trots sin unga ålder. Utan tvekan är Ustero och Alonso ett stort tillskott till dampadeln, och detta är bara början på en lång rad framgångar i deras karriärer.


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.

Den här artikeln handlar om: