WORLD PADEL TOUR
Montage: World Padel Tour
World Padel Tour

Här är semifinalisterna i Valladolid

ANNONS

Kvartsfinalerna av World Padel Tour Valladolid Master avgjordes under dagen, här är paren som kommer att tävla om titeln.

Damernas kvartsfinaler

Dagens första kvartsfinal var mötet mellan världsettorna och supertalangerna. Den unga duon Andrea Ustero (16 år) och Alejandra Alonso (17 år), hade under gårdagen besegrat tvillingarna Alayeto. I dag stod Paula Josemaria och Ariana Sánchez på andra sidan av nätet.

Redan från början av matchen gjorde de unga spanska spelarna klart att de inte skulle visa någon respekt för världens högst rankade par. Med mod och överraskande självförtroende tog de initiativet och vann det första setet med 6-4.

Världsettorna stod för en stark comeback och vann andra set med 6-0. Ett tredje set fick avgöra kvartsfinalen. Talangerna tog snabbt ledningen och skaffade sig en 3-0-fördel. Men ännu en gång stod Josemaria och Sánchez för en imponerande vändning. Resultatet skrevs: 4-6, 6-0, 6-4 till världsettorna.

Paula Josemaria och Ariana Sánchez komma att möta Delfi Brea och Bea Gonzalez i morgondagens semifinal. Brea och González besegrade Sainz och Osoro i kvartsfinalen med 6-3, 6-1. 

Turneringens andraseedade par Gemma Triay och Marta Ortega spelade mot Sofia Araujo och Jessica Castello. Det högre rankade paret inledde matchen starkt genom att vinna break och ta ledningen. Triay och Ortega visade ett starkt självförtroende och vann första set med 6-4.

I andra set lyckades Triay och Ortega återigen att vinna ett tidigt break. Vid 5-4 hade spanjorskorna fyra matchbollar, men Araujo och Castello stod för en imponerande comeback och räddade samtliga poäng. Setet fick avgöras i ett tiebreak där Triay och Ortega fick nya matchbollar som de tog vara på. Resultatet skrevs 6-4, 7-6.

Gemma Triay och Marta Ortega kommer att möta Tamara Icardo och Virginia Riera i semifinalen. Icardo och Riera besegrade Virseda och Jensen i kvartsfinalen med 6-4, 7-6.

Herrarnas kvartsfinaler 

I herrarnas första kvartsfinal spelade Alejandro Galan och Jon Sanz mot Paquito Navarro och Federico Chingotto. Paren möttes under förra helgen i Frankrike och då lyckades Navarro och Chingotto vinna mötet efter en tresetare.

I dagens batalj inledde den spanskargentinska duon matchen starkt genom att vinna break och ta ledningen. Efter flera spännande dueller lyckades Galán och Sanz att utjämna ställningen till 4-4. Vid 6-5 och "Golden Point" vann den spanska duon första set.

I andra set var det Galan och Sainz som inledde med att vinna break. Paret behöll ledningen efter ett starkt självförtroende i flera viktiga poäng. Resultatet skrevs 7-5, 6-3 till den spanska duon.

Alejandro Galán och Jon Sanz kommer att spela semifinal mot Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk under morgondagen. Di Nenno och Stupaczuk besegrade Ruiz och Tello med 6-2, 7-5 tidigare i dag.  

I kvällens nästa sista match i Valladolid spelade Fernando Belasteguín och Miguel Yanguas mot Javier Garrido och Lucas Campagnolo. Den återförenade duon Garrido och Campagnolo besegrade turneringens fjärdeseedade par González och Gutiérrez i sextondelsfinalen. 

Efter en jämn inledningen lyckades Garrido och Campagnolo att vinna break fram till en 3-2-ledning. Paret visade stor precision i avgörande lägen och vann första set med 6-3. 

Andra set blev en jämn historia, båda paren var starka i sina servegame efter flera viktiga “Golden Points”. Javier Garrido och Lucas Campagnolo lyckades till slut vinna matchen med 8-6 i tiebreak. Resultatet skrevs 6-3, 7-6. 

Javier Garrido och Lucas Campagnolo kommer att möta Agustín Tapia och Arturo Coello i semifinalen. Världsettorna besegrade Sánchez och Capra i kvartsfinalen med 6-3, 4-6, 6-2. Tapia och Coello jagar sin tionde raka titel.


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.

Den här artikeln handlar om: