SVENSKA LANDSLAGET
Foto: Bildbyrån
European Games 2023

Sverige utslaget ur European Games

ANNONS

Kvällsmatcherna mot Italien slutade i förlust för både Girdo/Behram och Olsson/Andersson. Förlusterna innebär att alla svenskar är utslagna ur European Games 2023.

Mästerskapet inleddes på bästa sätt för det svenska landslaget, samtliga vinster i sextondelsfinalerna. Men i åttondelsfinalerna tog resan slut.

Tidigare i dag spelade Anton Andersson och Ajla Behram första omgången av mixed-klassen mot supertalangerna Noa Canovas (47) och Daniel Santigosa (82) från Spanien. Resultatet skrevs 6-1, 6-2 till Spanien. 

Viktor Stjern och Daniel Appelgren ställdes också mot Spanien i åttondelsfinalen. Paret stod för en stark insats mot talangerna Alonso Rodriguez (89) och Pablo Garcia (71) men resultatet blev en svidande förlust med 6-7, 6-7. 

Debutantparet Baharak Soleymani och Cornelia Lister förlorade mot fransyskorna Jessica Ginier Barbier (175) och Lucile Pothier (175) med 5-7, 6-7.

Foto: Bildbyrån

Under kvällen väntade två matcher mot Italien. Först ut var Amanda Girdo och Ajla Behram som ställdes mot seedade Carolina Orsi (31) och Giorgia Marchetti (78). Motståndarna blev för svåra som gick segrande ur mötet med 6-3, 6-3.

Anton Andersson och Albin Olsson spelade kvällens sista match. Motståndarna var Simone Cremona, rankad 110 och Marco Cassetta, rankad 106 på FIP-rankingen. Italienarna inledde matchen starkt genom att ta ledningen medan svenskarna hade svårt att komma in i matchen. Resultatet skrevs 6-3, 6-3 till Italien.


ARKIV: Paquito med konstslag utanför buren under Stockholms WPT.

Den här artikeln handlar om: