Internationell padel

Talangen anklagar märket för kontraktsbrott: ”Svårt att tävla när avtal inte respekteras”

ANNONS

Den unga argentinska talangen Alex Chozas har valt att bryta med sin sponsor Varlion på grund av påstådda kontraktsbrott från varumärkets sida. Det är en av flera spelare att bryta med märket under det senaste året. 

Ännu en spelare har valt att lämna det välkända varumärket Varlion. Denna gång är det 19-åriga argentinska underbarnet och regerande mästaren i A1 Padel Master i Monaco, Alex Chozas, som bryter med Varlion, som har varit hans sponsor sedan april förra året. 

Spelaren anklagar Varlion för "avtalsbrott" som har hindrat hans tävlande på senare tid.

— Jag offentliggör detta för att informera er om att jag tyvärr måste bryta bandet med Varlion på grund av kontraktsbrott. Det blir svårt att tävla som professionell när avtal inte respekteras, meddelade spelaren.

Spelare i konflikt med Varlion

Chozas ansluter sig till en lista över spelare som har avslutat sina kontrakt med varumärket. Verónica Virseda lämnade Varlion i december och anklagade varumärket för att försöka förlänga sitt kontrakt "utanför lagen".

En annan spelare som avslutade sitt kontrakt på grund av påstådda överträdelser var Chozas partner i den senaste A1 Master i Monaco, Leo Augsburger, som bytte till Nox efter en rad anklagelser om bristande efterlevnad mellan parterna.

Lisandro Borges försvarar sin spelare

Lisandro Borges, entreprenör och World Padel Tour-promotor, som representerar Chozas (och Augsburger), har också anslutit sig till kontroversen.

Borges anklagade varumärket för att inte fullgöra sina skyldigheter samtidigt som han försvarade sin spelare, som han juridiskt sett ger råd.

— Det är deras yrke, deras liv. De måste få vad de är skyldiga för att täcka sina utgifter. Chozas är inte den första och han kommer inte heller att vara den sista som lämnar om de fortsätter med detta beteende, sade Borges. 

Varumärket har ännu inte lämnat några officiella kommentarer i ärendet.

Den här artikeln handlar om: