European Games
Foto: Svenska Padelförbundet
European Games 2023

Stjern och Appelgren inför European Games: "Sikta på att ta medaljer"

ANNONS

Under morgondagen inleds landslagstävlingen European Games i Polen. PadelDirekt har träffat landslagsparet Viktor Stjern och Daniel Appelgren inför mästerskapet.

Landslagstävlingen European Games avgörs under veckan i Krakow, Polen och för första gången är padel en av sporterna i arrangemanget. Under tisdagskvällen sker lottningen. 

PadelDirekt träffade Viktor Stjern och Daniel Appelgren under förra veckan för att snacka om European Games.


Viktor Stjern:

Vad har du för förväntningar? 
— Vi vet väl inte så mycket om vad som väntar oss. Jag tänker att det är en kul grej. På pappret är det en dröm att få spela något "OS-liknande" med flera olika sporter. Kul med lite oviss tävling som vi inte har koll på, säger Stjern till PadelDirekt. 

Du kommer att spela med Daniel Appelgren, hur känns det?
— Jättekul. Daniel är alltid mitt andra val, höll jag på att säga. Sen är han inte alltid ledig, men när Pierre inte kan så tycker jag väldigt mycket om att spela med Daniel. Vi trivs superbra på banan och utanför, så det känns toppen.

Hur ser du på Sveriges chanser?
— Det är lite ovisst, vi har inte stenkoll på antalet par. Vi har sett lite på sociala medier från andra länders spelare och det verkar vara de bästa paren som tas ut. Vi såg framför oss bara massa typ Luxemburg fram till semi och hämta medaljer. Men vi behöver nog prestera för att ta oss dit. Det känns som en bonustävling och vi ska hålla fanan högt.


Daniel Appelgren:

Vad har du för förväntningar? 
— Det är svårt faktiskt. Man vet inte riktigt vad man ska ha för förväntningar. Det beror också mycket på lottning och såna där bitar. Man vet inte exakt heller vilka par som har skickats från länderna. Man har hört att det kommer att vara väldigt hög nivå. Så väldigt öppet kring förväntningarna, säger Appelgren till PadelDirekt.

Du kommer att spela med Viktor Stjern, hur känns det?
— Det kommer att bli skitskoj. Vi har ju spelat lite grann förut. Vi är samspelta. Han är alltid bara lite rostig och van att spela med en "lefty" under de första träningspassen. Vi har snackat lite om det såklart och vi är skittaggade. Vi kommer att gå all in inför varje match.

Hur ser du på Sveriges chanser?
— Såklart kommer vi att sikta på att ta medaljer. Men som jag sa, det är väldigt öppet med förväntningarna. Jag vet inte ens om de blandar inomhus med utomhusspel. Men såklart målet kommer att vara att ta medaljer och sen får vi se. Kriga en match i taget och så får vi ta det därifrån.


Läs mer om European Games här.

Den här artikeln handlar om: