Veteran-EM

Succé för veteranlandslaget: Klara för EM-finaler

ANNONS

Veteran-EM pågår för fullt i Alicante. Sveriges landslag har stått för en stark insats under veckan och är klara för flera finaler.

Sveriges veteranlandslag befinner sig i Alicante och spelar Veteran-EM. Mästerskapet har resulterat i stora framgångar för svensk del. 

Lag

I klassen Super-Seniors (50+, 55+, 60+) på damsidan vann det svenska landslaget gruppen och fick möta Belgien i kvartsfinalen. Det blågula landslaget var starkast och besegrade motståndet med 2-1 i matcher. Under gårdagen väntade semifinal mot Italien och de svenska damerna fortsatte att briljera genom en 3-0-vinst. I dag kl 09:30 väntar final mot Spanien.

I klassen Seniors (40+, 45+, 50+) på damsidan stod det svenska landslaget för ett briljant gruppspel. Det blågula landslaget vann samtliga nio matcher och fick därav en plats i slutspelet. Sveriges damer besegrade Danmark i kvartsfinalen genom en 2-1-vinst. I semifinalen blev motståndet i form av Spanien för tufft. Nu väntar bronsmatch mot Italien.

I klassen Super-Seniors (50+, 55+, 60+) på herrsidan lyckades laget också vinna samtliga matcher i gruppspelet. I kvartsfinalen väntade Danmark där Sveriges herrar stod för en stark prestation och vann det nordiska mötet. Under gårdagen spelade Sveriges herrar semifinal mot Italien. Slutresultatet blev 2-1 i matcher och final mot Spanien väntar i dag kl 16:00.

I klassen Seniors (40+, 45+, 50+) på herrsidan stod det svenska landslaget för en stark insats och vann gruppen efter en avgörande match mot Portugal som slutade i svensk vinst. Tyskland väntade i kvartsfinalen som Sverige lyckades vinna över med 2-1 i matcher. Under gårdagen spelade herrarna semifinal mot Frankrike, en tredje match fick avgöra mötet som Sverige lyckades vinna i tredje set. I dag kl 16:00 väntar final mot Spanien. 

Flera svenska par är också klara för final i den individuella klassen.  


Arkiv: Världsettorna för tuffa – trots starkt andra set av Windahl/Solano.  

Den här artikeln handlar om: