Padelaffärer

Playtomic växer — förvärvar portugisisk konkurrent

ANNONS

Det spanska företaget Playtomic har förvärvat Portugals ledande plattform för sportbokning och klubbhantering, Aircourts, Lda. 

Playtomic har tillkännagivit förvärvet av sin portugisiska motsvarighet AirCourts, Lda. AirCourt är Portugals ledande plattform för klubbhantering och sportbokning. Affären har genomförts för en okänd summa.

Med affären hoppas den spanska plattformen att ytterligare stärka marknadsföringen av padel i Europa.

Aircourts grundades 2015 för att ge spelare enklare tillgång till sport. Med tiden har det blivit den ledande bokningsapplikationen i Portugal, med fokus på tennis och padel, och arbetar med mer än 350 klubbar.

AirCourts grundare och VD, Andre Duarte, säger:

”Genom att gå samman kan vi dra nytta av Playtomics teknik för att erbjuda nya lösningar som löser våra kunders största utmaningar. Precis som för AirCourts ligger det i Playtomics DNA att förbättra livet för klubbägare och spelare. Detta bekräftar min övertygelse om att partnerskapet med Playtomic är det rätta steget för AirCourts, våra anställda och, viktigast av allt, våra kunder."

AirCourts team, som leds av Andre Duarte och Pedro Pessanha, kommer att ansluta sig till Playtomic och fortsätta att driva expansionen.

Playtomic: "Kommer att stärka vår position"

Felix Ruiz, medgrundare och VD för Playtomic, säger

"Förvärvet av AirCourts är ett strategiskt steg för Playtomic som kommer att stärka vår position och vårt ledarskap på den europeiska tennis- och padelmarknaden."

I och med förvärvet av Aircourts uppger Playtomic att man har 87% av klubbarna i Portugal. Det spanska bolaget har gjort en rad förvärv av plattformar för racketsporter under de senaste två åren,

Playtomic har cirka 4 800 klubbar i 49 länder och mer än 1 miljon aktiva användare varje månad.

Den här artikeln handlar om: