SWEDISH PADEL TOUR
Foto: Bildbyrån
Swedish Padel Tour

Guide: Så spelas årets fjärde SPT-tävling

ANNONS

I helgen avgörs årets fjärde deltävling av Swedish Padel Tour. Tävlingen spelas i Upplands Väsby och startfältet är riktigt starkt med många spännande matcher som väntar. 

Svenska Padelförbundet kommer att arrangera sju SPT-deltävlingar och en avslutande final under året. I helgen avgörs årets fjärde upplaga av Swedish Padel Tour på Ultimate Padel i Upplands Väsby.

“Det bjuds på riktig padelfest i hallen med padel i toppklass. Utöver ordinarie SPT kommer även B, C, D & mixed-klass att spelas under helgen”, skrev arrangörerna Ultimate Padel tidigare på Instagram.

Under helgen deltar 28 par på herrsidan och 18 par på damsidan. Tävlingen drar igång på fredagskvällen med sextondelsfinaler. Lördagen inleds med åttondelsfinaler och då kliver de seedade paren in i turneringen. Dagen avslutas sedan med kvartsfinaler. På söndagen avgörs semifinaler följt av finaler.

Världsspelare deltar

Herrsidan bjuder på ett riktigt starkt startfält. För det första spelar Rikard Rååd med Teodoro Zapata, rankad 52:a på WPT-rankingen. Paret spelade två SPT-tävlingar tillsammans förra året och lyckades att gå hela vägen i Göteborg. Simon Vasquez och Cayetano Rocafort som stod på varsin sida av nätet under SPT3-finalen spelar helgens tävling tillsammans. Längst upp på listan hittas Pierre Bonfré och Viktor Stjern som vann SPT2. Frost/Appelgren och Olsson/Andersson kliver in i turneringen som semifinalseedade.

Starkt startfält på damsidan

Förstaseedade på damsidan är Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog som vann årets två första SPT-tävlingar. Amanda Girdo som vann senast spelar den här tävlingen med spanjorskan Carla Castillo Velarde, rankad 131:a på WPT-rankingen. Baharak Soleymani kamperar också ihop med en spanjorska, Carla Rodríguez Sánchez som tidigare i år har spelat med Gitte Haxen. 

Under helgen avgörs också årets fjärde upplaga av SPT-Future. Tävlingen går av stapeln på Vista Padel i Huddinge.

Den här artikeln handlar om: