Internationell padel

Beskedet: Ale Salazar borta i fem veckor

ANNONS

Den spanska stjärnan, Ale Salazar, har fattat beslutet att genomgå en operation för att ta itu med ett långvarig skada. 

Alejandra Salazar har meddelat att hon behöver hålla sig borta från banan ett tag på grund av en skada i sin högra armbåge.

Den här veckan genomgick den 37-åriga spelaren läkarundersökningar för att bedöma det bästa sättet att ta itu med problemet som hon har kämpat med i nästan två år.

Idag, efter att ha genomgått de nödvändiga testerna och utvärderat det med sitt medicinska team, har spelaren meddelat via sina sociala medier att hon kommer att opereras nästa vecka.

"Nu när jag har all information, efter att ha genomgått testerna och diskuterat det med mitt team, ville jag personligen dela mina känslor och min nuvarande situation. Lyckligtvis är jag i de bästa händerna och nästa vecka kommer jag att genomgå en operation för att reparera min kropp", skriver Salazar på sitt Instagram-konto och kompletterade inlägget med en video.

Siktar på Malaga Open

Efter operationen kommer spelaren att behöva hålla sig borta från banan i minst fem veckor, vilket innebär att den nuvarande världstrean kommer att missa minst tre turneringar: Franska Open-turneringen, Valladolid Master och Valencia Open. Hon siktar på att göra comeback i Málaga Open, vars huvudturnering startar tisdagen den 25 juli.

"Jag är verkligen ledsen över att missa de kommande turneringarna. Jag ber om ursäkt till arrangörerna och fansen. Jag lovar att arbeta mycket hårt för att komma tillbaka i bästa skick", sade Madridbon.

Medan Salazar återhämtar sig kommer hennes partner Gemma Triay att dela banan med Marta Ortega, som gör sin debut tillsammans nästa vecka i World Padel Tour France Open.

Den här artikeln handlar om: