WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Tapia och Coello säkrade sin nionde raka titel i Marbella

ANNONS

Agustín Tapia och Arturo Coello visade sin absoluta dominans på banan genom att besegra duon Momo González och Sanyo Gutiérrez i två set.

Med en imponerande prestation visade Agustín Tapia och Arturo Coello tydligt varför de är världsettor och tog hem säsongens andra Master.

Från början av matchen satte Tapia och Coello sin prägel på matchen och skaffade sig en betydande ledning på resultattavlan.

Det unga paret tog kontroll över matchen och visade ingen hänsyn till sina motståndare, och kröntes till slut till mästare i Marbella-turneringen med 6-3 6-2, efter mindre än en timmes spel.

Mästare i Marbella

"Det här är resultatet av vårt dagliga arbete tillsammans, varje match gör att vi förstår varandra bättre. Vi mötte ett mycket tufft par: Momo som spelade hemma och Sanyo, som tillbringade lång tid vid min sida, vilket gjorde det ännu mer utmanande", sa Agustín Tapia efter matchen.

Med den här segern förlängde Tapia och Coello sin imponerande segersvit till 42 obesegrade matcher den här säsongen. Dessutom vann de sin nionde raka turneringsseger och befäste sin position som det par som ska besegras i padelvärlden.

"Jag måste genomgå läkarundersökningar"

Triumfen kom inte utan uppoffringar för Agustín Tapia. Den argentinske spelaren tävlade i de två senaste turneringarna med ett förebyggande bandage på sin högra arm på grund av obehag. Efter matchen nämnde Tapia behovet av att vila och genomgå läkarundersökningar för att återhämta sig så snart som möjligt.

"Nu är det dags att vila, jag behöver genomgå läkarundersökningar och återhämta mig så snart som möjligt. Det är något som kan förvärras, så det är bäst att pausa och avgöra när jag kan återvända till 100% utan att oroa mig för att skada mig igen", kommenterade Agustín.

World Padel Tour kommer att återuppta tävlandet den 10 juni, då turneringen besöker Toulouse för French Open. Detta kommer att ge några dagars vila och återhämtning för den argentinska stjärnan, som kommer att utnyttja denna tid för att prioritera sin hälsa och förbereda sig för resten av säsongen.

Den här artikeln handlar om: