Foto: Studio Padel
FIP RISE

Succé: Girdo och Wyckaert vinner FIP i Göteborg

ANNONS

Stjärnparet Amanda Girdo och Helena Wyckaert vinner FIP-tävlingen i Göteborg efter en stabil vinst i två raka set.
— Det är väldigt skönt att vinna med Helena och få självförtroende, säger Girdo efter vinsten. 

Under helgen har FIP Rise avgjorts i Göteborg, den första tävlingen med en damklass på svensk mark i år. 

Andraseedade var Amanda Girdo och Helena Wyckaert som har stått för en stark prestation genom hela turneringen. I semifinalen besegrade det svenskbelgiska paret Ares Llobera (157) och Maite Cano (157).

I finalen väntade spanjorskorna Aitana Garcia Roman (276) och Alba Perez Momha (167). Girdo och Wyckaert stod för en stark insats i finalen med ett stabilt spel som resulterade i finalvinst med 6-3, 6-3.

"Vi siktar på fler vinster"

— Det är väldigt skönt att vinna med Helena och få självförtroende, säger Girdo efter vinsten. 

Hon fortsätter:

— Vi har bara spelat ett par tävlingar tillsammans så vi har lärt känna varandra under dessa. Men jag tycker ändå vi börjar lära känna varandra utanför plan, vilket hjälper på plan. Vi hade egentligen velat träna mer med varandra, nu är det mest matcher och tävlingar vi spelar, men det går ju bra så vi siktar på fler vinster.


TV: Amanda Girdo knackar ut bollen på EM-kvalet i Derby. 

Foto: Padel-TV.

Den här artikeln handlar om: