Foto: Studio Padel
FIP RISE

Succé: Axelsson och Persson besegrar Appelgren och Frost

ANNONS

Årets tredje FIP-tävling i Sverige pågår för fullt i Göteborg. Under förmiddagen avgjordes ett riktigt stormöte i åttondelsfinalen. Talangen Adam Axelsson och Christoffer Persson stod för en stark prestation när de besegrade Daniel Appelgren och Linus Frost.

Under helgen förgylls Göteborg av FIP Rise på Bon Padel Arena. Tidigare i dag väntade ett svenskt stormöte på “Bana 14”. Daniel Appelgren (4) och Linus Frost (6) mot Christoffer Persson (17) och Adam Axelsson (25).

Axelsson och Persson inledde första delen av matchen starkast genom en imponerande prestation med setvinst 6-1. Appelgren och Frost stod för en stark comeback i andra set genom att vinna med 6-3.

Fick avgöras i tiebreak

Stormötet fick avgöras i ett tredje set som minst sagt blev en spännande batalj. Appelgren och Frost inledde genom att vinna break, men motståndarna utjämnade ställningen. Det högre rankade paret lyckades återigen vinna break i gamet efter och behöll ledningen den här gången . 17-åringen och partnern jagade ett break som de lyckades fullfölja till en 4-4-ställning.

Matchen fick avgöras i ett tiebreak, där Adam Axelsson och Christoffer Persson var starkast och lyckades till slut vinna stormötet.

I eftermiddag väntar kvartsfinal för Axelsson och Persson, motståndet är för närvarande oklart.

*Ranking= Svensk senior-ranking.


Arkiv: 17-åriga Adam Axelsson med vackert spel

Foto: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: