Padelaffärer

PDL Center försatt i konkurs

ANNONS

Under torsdagsförmiddagen kom beskedet att PDL Center i Västerås försätts i konkurs. 

Västerås har under de senaste åren haft ett stort utbud av padelbanor. I dag meddelade PDL Center Västerås AB att verksamheten har försatts i konkurs. 

“Padelsporten har växt explosionsartat under de senaste åren. Samtidigt som intresset växer och spelandet ökar, så finns det ett kraftigt överutbud av padelbanor i Sverige”, skriver PDL United i ett mejl till sina kunder.

Vidare beskrivs bakgrunden till konkursen:

“Bakgrunden till konkursen är att antalet padelbanor dubblerats sedan förra året och marknaden är nu mättad. Det gör att PDL United måste se över banbeståndet och göra nödvändiga justeringar så att utbudet matchar efterfrågan”.

“Har inte varit lätt”

Vestmanlands Läns Tidning har varit i kontakt med konkursförvaltaren till ärendet som inte vill kommentera något ännu. 

— Jag har fått handlingarna men ännu inte varit i kontakt med företrädarna till bolaget. Därför kan jag inte säga något om konkursen än, säger han till VLT.

I kundmejlet förklarar padeljätten att beslutet inte har varit lätt men att det är den enda utvägen. 

“Beslutet att sätta PDL Center Västerås i konkurs har inte varit lätt. Vi har sett över flera andra alternativ för att undvika en konkurs, men landat i slutsatsen att det dessvärre inte är möjligt för oss att fortsatt driva verksamheten – vilket vi djupt beklagar”. 

Tidigare i veckan kunde PadelDirekt rapportera att stora delar av PDL United går in i en rekonstruktion.


 

Den här artikeln handlar om: