Foto: Instagram (simonvsqz)
FIP-turnering

Vasquez och Rocafort mästare i Malaga — nu väntar Sverige

ANNONS

Stjärnparet Simon Vasquez och Cayetano Rocafort lyckades vinna FIP Promotion i Malaga under gårdagen efter en stark prestation i finalen.
— Finalen spelmässigt tycker jag var en skitmatch, men såna matcher får man spela ibland, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

Under förra veckan spelades FIP Promotion i Malaga. Simon Vasquez och Cayetano Rocafort hade stått för en stark insats inför finalen och vunnit samtliga matcher i två raka set. 

I finalen väntade spanjorerna Ruben Cuevas Tornero och Bruno Lopez Garcia. I svåra förhållanden lyckades Vasquez och Rocafort att vinna matchen med 6-4, 7-5 och därmed ta hem titeln. 

“Tuffa förhållanden”

 Det är alltid gött att vinna en tävling. Det var tuffa förhållanden, där vi hade jättesvårt att greppa oss, det var en sjuk hal bana. Det gjorde oss osäkra och gjorde hela spelet svårspelat. Sen var det vind och sol också, men det var lite lättare att hantera, säger Simon Vasquez till PadelDirekt.

Han fortsätter: 

— Men jävligt skönt att vi kunde vinna, vi låg under i andra set och de hade fyra setbollar som vi på något sätt lyckades rädda. Det var sjukt starkt av oss och det är alltid gött att åka hem med en sån här seger.

Vad tycker du om eran prestation i finalen? 
— Finalen spelmässigt tycker jag var en skitmatch, men såna matcher får man spela ibland. Vi är glada över vinsten, det är det som räknas.

"Vi älskar att spela i Sverige"

Under nästa vecka fortsätter Simon Vasquez och Cayetano Rocaforts FIP-resa med FIP Rise i Göteborg.

— Vi älskar att spela i Sverige, vi är otroligt taggade. FIP-tävlingen i Göteborg är sinnessjuk tuff. Startfältet är inte lätt, så det kommer att bli tufft direkt. Vi hoppas på en hyfsad lottning och sedan kommer vi att kriga hem varenda poäng vi kan — för att ta oss så långt vi kan, säger Vasquez avslutningsvis.

Paret möter fransmännen Julien Seurin (310) och Bastien Blanque (145)  i sextondelsfinalen på fredag.


ARKIV: Läckert slag av Lucho Capra. 

Den här artikeln handlar om: