WORLD PADEL TOUR
Montage: World Padel Tour
World Padel Tour

Här är finalisterna i Österrike

ANNONS

Semifinalerna av World Padel Tour Vienna Open 1000 avgjordes under dagen, här är paren som kommer att tävla om titeln.

Damernas semifinaler

Under förmiddagen avgjordes första semifinalen i Österrike. Världsettorna Paula Josemaria och Ariana Sánchez spelade mot den nybildade duon Marta Ortega och Sofia Araujo, men matchen fick ett snöpligt slut. 

Världsettorna tog ledningen genom att vinna första set med 6-3. Men andra set hann aldrig börja, då Marta Ortega tvingades att avbryta matchen, på grund av en underarmsskada.  

Den andra semifinalen var en repris på förra helgens final: Världstvåorna Alejandra Salazar och Gemma Triay mot återförenade duon Bea Gonzalez och Delfi Brea.

Matchen inleddes jämnt, vid 3-3 lyckades världstvåorna att vinna break men det spanskargentiska paret utjämnade ställningen. Första set fick avgöras i ett tiebreak där Gonzalez och Brea var starkast.

Den återförenade duon stod för en imponerande prestation och lyckades återigen besegra världstvåorna. Matchresultat: 7-6, 6-2.

Under morgondagen möts Josemaria/Sánchez och Gonzalez/Brea i finalen. Världsettorna jagar sin sjätte titel för året.

Herrarnas semifinaler

Under förmiddagen spelade turneringens skrällpar Coki Nieto och Jon Sanz mot Arturo Coello och Agustín Tapia

Skrällparet inledde första set starkt — genom att vinna en “Golden Point” och break. Sanz och Nieto behöll ledningen och vann tillslut första set med 6-4 efter en imponerande insats. 

Tapia och Coello vägrade att ge upp sin långa svit, istället vann de samtliga game i andra set och vann tillslut matchen med 4-6, 6-0, 6-2. Vinsten innebär att Coello och Tapia återigen är världsettor.

I dagens sista semifinal ställdes Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno mot Paquito Navarro och Federico Chingotto. Matchen inleddes med många spännande dueller och paren vann sina servegame. Vid 3-3 lyckades Navarro och Chingotto att vinna break och vann sedan första set med 6-4. 

Men det otroliga paret Stupaczuk och Di Nenno stod för en anmärkningsvärd comeback. Paret vände och vann andra set med otroliga 6-0 och vann sedan matchen med 4-6, 6-0, 6-1. 

I morgon väntar återigen en final mellan Tapia/Coello och Stupaczuk/Di Nenno. Det som står på spel är en åttonde titel för världsettorna eller så bryts deras långa svit.


Arkiv: Coello med makalös räddning: "Det är inte möjligt"
 

Den här artikeln handlar om: