WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Sanz och Nieto klara för semifinal i sin första turnering tillsammans

ANNONS

Jon Sanz och Coki Nieto blev skrällparet i World Padel Tour Vienna Open efter att ha nått semifinal i sin första (och sista) turnering tillsammans.

Efter att ha slagit ut det fjärde rankade paret i åttondelsfinalen fortsatte Sanz och Nieto sin målmedvetna resa i turneringen. Den här gången ställdes de mot duon Miguel Yanguas och Fernando Belasteguín, som de besegrade i en spännande match som gick till tre set.

Nieto och Sanz utnyttjade Yanguas tveksamma stunder i början av matchen och fick snabbt ett övertag på resultattavlan. Även om Belasteguín och Yanguas försökte göra en comeback visade sig den ledning som Sanz och Nieto säkrade i början av setet vara avgörande, eftersom de tog hem det första setet.

Yanguas och Bela kämpade sig tillbaka i det andra setet. Det spansk-argentinska paret tog fler risker, hittade sin rytm och vann setet och utjämnade ställningen till 1-1.

Till semifinal i debutturnering

Det avgörande setet var mycket jämnt, men det var Sanz och Nieto som segrade i de avgörande ögonblicken och tog hem segern efter två och en halv timmes spel, med slutresultatet 6-3, 3-6, 6-4.

I semifinalen kommer turneringens skrällpar att möta vinnaren i mötet mellan de toppseedade favoriterna, Tapia och Coello mot Campagnolo och Garrido.

Wien-turneringen blir den första och sista turneringen som duon Nieto och Sanz tävlar tillsammans, eftersom Sanz kommer att göra sin debut i Marbella tillsammans med Alejandro Galan.


ARKIV: Galna bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: