INTERNATIONELL PADEL
Internationell padel

Detta är prispengarna i World Padel League

ANNONS

Spänningen ökar när den efterlängtade första World Padel League börjar närma sig. Turneringen kommer att äga rum på Coca-Cola Arena i Dubai den 8-11 juni och kommer att ha en betydande prissumma, enligt Gulf News.

Under en presskonferens som hölls i torsdags på Dubai Sports Councils huvudkontor presenterades den nyskapande lagtävlingsformen med några av världens bästa padelspelare.

World Padel League kommer att innehålla fyra franchise-lag: Jaguars, Panthers, Tigers och Cheetahs. Varje lag kommer att tävla i herr, dam och mixed.

Stora priser på spel

Stora priser står på spel, med en total prispott på 826 000 dirham (2 400 000 kr). Mästarna får 550 000 dirham (1 600 000 kr), medan tvåorna belönas med 275 000 dirham (800 000 kr).

"Vi förnyar hela spelet i lagformat. Varje enskild poäng spelar roll. Varje match kommer att bestå av ett set vardera och varje set kommer att ha betydelse för slutresultatet. Det kommer att bli en högaktuell match. Vi kommer att ha två matcher per dag med totalt sex set. Spelarna kommer att kämpa för varje enskild poäng för den glittrande World Padel League-trofén och det enorma priset", uttryckte Rajesh Banga, ordförande för World Padel League, under konferensen. 

Han fortsätter:

"Vi vill göra detta till den rikaste franchisebaserade padel-turneringen i hela världen"

Öka turneringens räckvidd

Att utöka turneringens räckvidd står redan på arrangörernas agenda, med målet att fånga uppmärksamheten på den globala scenen med Dubai i centrum. Ligan planerar också att inrätta ett eget rankingsystem för framtida evenemang.

"I takt med att vi växer kommer prispengarna att fortsätta att öka. Drömscenariot för oss är att flytta det till tre etapper. Den första i Mexiko, eftersom sporten är född där, den andra i Europa och den tredje i Dubai. Alla vägar leder till Dubai. Under totalt tio dagar kommer varje poäng att räknas", sa Saeed Hareb, generalsekreterare för Dubais idrottsråd.

Förutom en imponerande uppsättning spelare har arrangörerna förberett ett brett utbud av underhållning i Dubais unika stil, inklusive tre konserter med internationellt kända artister.


ARKIV: Gonzales läckra konstslag

Den här artikeln handlar om: