INTERNATIONELL PADEL
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Sanyo Gutiérrez: "Förr var det hemskt när en partner lämnade dig, nu är det väldigt naturligt"

ANNONS

I en video som publicerades av hans sponsor Adeslas, berättade Sanyo Gutiérrez om hur han fick vänja sig vid att byta partner under hela sin karriär och hur han upplevde samtalet från Momo González.
— Vid den här tidpunkten i min karriär är det en komplimang att bli betraktad av en kille med sådan potential", sade Gutiérrez.

Sanyo Gutiérrez är en av ikonerna på den globala padel-scenen. Vid 39 års ålder är argentinaren mer aktuell än någonsin och tävlar tillsammans med Momo González.

I en intervju för sin sponsor Adeslas berättade Sanyo om hur han nu omfamnar partnerbyten som erfaren spelare.

— Det brukade vara fruktansvärt när din partner lämnade dig eller ringde dig för att de hade ett annat projekt i åtanke, och nu är det helt naturligt. Jag tror att mitt sinne redan är förberett på att det kan hända, särskilt i mitt fall.

"Padel är en individuell sport som spelas av två"

I sin ålder förstår Sanyo att han har en nackdel när det gäller att planera ett långsiktigt partnerskap.

— Det är uppenbarligen inte samma sak att inleda ett projekt med en 39-årig person som med en 23-åring. Jag accepterar det fullt ut och jag vet att om jag spelar med en ung spelare kommer de vid någon tidpunkt att göra en förändring och leta efter en partner för ett längre projekt.

Började säsongen med Belasteguín

Efter en misslyckad start på säsongen med Fernando Belasteguín fick Gutiérrez från San Luis ett samtal från Momo González.

— I år startade vi med idén att spela tillsammans med Bela. Vi höll tre turneringar som vi spelade och missade ytterligare tre. Mitt i dessa missade turneringar fick jag ett samtal från Momo. Jag sa först nej eftersom jag var övertygad om att det skulle gå bra med Bela.

För Sanyo var det en stor ära att bli kontaktad av en ung spelare som Momo Gonzalez, med en så lovande nutid och framtid.

— Vid den här tidpunkten i min karriär är det en komplimang att bli betraktad av en kille med så stor potential, med en fantastisk nutid, men säkert en ännu bättre framtid.

"Den här killen vill verkligen det"

Trots att han först avböjde valde Sanyo att acceptera det nya projektet tillsammans med Momo.

— Jag tog beslutet att spela tillsammans lite sent. Jag bad honom om ursäkt eftersom jag tio dagar tidigare hade sagt nej och nu ringde jag honom för att berätta att jag ville spela tillsammans; han sa: "Dani, jag är verkligen glad över att spela med dig". När jag fick det svaret insåg jag att den här killen verkligen vill det.

Efter tre turneringar tillsammans har paret redan nått sin första final vid senaste World Padel Tour Open i Danmark, där de förlorade mot Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk.

Nu är Sanyo och Momo redo att spela WPT Open i Wien på onsdag, där de kommer att möta duon Del Castillo och Benítez.

Den här artikeln handlar om: