SVENSK PADEL
Foto: Jonas Forsberg.
Svensk Padel

Officiellt: Ungdoms-VM arrangeras i höst: “Främja generationsskifte”

ANNONS

Under kvällen meddelade Internationella Padelförbundet att Ungdoms-VM arrangeras i november.

Under hösten arrangeras Ungdoms-VM i Paraguay. Ungdomar från världen över kommer att representera sin nation och göra upp om den prestigefyllda titeln. Turneringen går av stapeln 13-18 november i Paraguays huvudstad Asunción.

— Varje gång de stora tävlingarna, som ungdoms-VM, återvänder till den amerikanska kontinenten, kan man inte låta bli att känna känslan av hur allt började i detta fantastiska land för över femtio år sedan, säger Luigi Carraro, FIP:s president i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

— Vårt uppdrag är att vara förvaltare av detta arv, främja generationsskifte, utbilda nya stora mästare och föra så många unga människor som möjligt närmare vår extraordinära sport".

Elitläger väntas i helgen

Under fjolåret deltog det svenska ungdomslandslaget i Europamästerskapet med stora sportsliga framgångar. Nu väntas ett elitläger för ungdomar i helgen som kommer att vara en av flera uttagningsgrundande aktiviteter inför uttagningen av ungdomslandslaget.

PadelDirekt har sökt Svenska Padelförbundet för ett besked om Sveriges ungdomslandslag deltar i mästerskapet.


Arkiv: 17-åriga Adam Axelsson med vackert spel

Foto: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: