WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Mästare i Danmark — vinner första titeln i år

ANNONS

Bea Gonzalez och Delfi Brea vinner sin första titel för året efter att ha besegrat Triay och Salazar med 6-2, 3-6, 6-4 i finalen av Danish Open.

Under förmiddagen avgjordes WPT-finalen i Danmark. Världstvåorna Alejandra Salazar och Gemma Triay spelade mot Bea Gonzalez och Delfi Brea som lyckades besegra världsettorna i två raka set under gårdagen.

I första set fick världstvåorna tre chanser att inleda med break, men det spanskargentinska paret stod emot och lyckades istället själva ta ledningen. Salazar och Triay reducerade genom break fram till 3-2 och hade chansen att utjämna ställningen. Men Brea och Gonzalez stod för en stark insats och vann tre game i rad fram till setvinst.

Tredje set fick avgöra

I den andra delen av matchen fick återigen Salazar och Triay breakchanser i inledningen, den här gången tog spanjorskorna vara på möjligheten. Efter många välspelade bollar och dueller var det till slut världstvåorna som drog det längsta strået och vann andra set med 6-3.

Finalen i Danmark avgjordes genom ett tredje set som blev en riktig nagelbitare. Spanjorskorna inledde med break och 2-0 ledning men motståndarna utjämnade ställningen. Vid 4-4 vann det spanskargentinska paret break genom en “Golden Point” och kunde sedan serva hem titeln. 

Vinsten innebär att Gonzalez och Brea är det tredje paret under säsongen att vinna en WPT 1000-titel på damsidan.


ARKIV: Gonzales läckra konstslag

Den här artikeln handlar om: