WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Fjärde gången är den bästa - "Los Superpibes" mästare i Danmark

ANNONS

Efter att ha misslyckats i tre finaler den här säsongen tog "Los Superpibes" sin efterlängtade första titel på World Padel Tour i en felfri final.

I den efterlängtade finalen i herrarnas dragning av World Padel Tour Danish Open möttes två par i en match utan tidigare motsvarighet. På ena sidan stod "Los Superpibes", Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno, medan på den andra sidan stod en nybildad och talangfull duo, Momo González och Sanyo Gutiérrez.

Från början visade Stupaczuk och Di Nenno upp ett solitt och välorganiserat spel och påtvingade sin rytm från första punkten. Med en kombination av kraft och precision lyckades de hålla sina motståndare på avstånd och säkrade det första setet med 6-3.

Första titel som par

I det andra setet kämpade González och Gutiérrez för att hitta svar på Stupaczuk och Di Nennos starka spel. Men med en felfri Martin Di Nenno och en beslutsam Franco Stupaczuk visade sig "Los Superpibes" överlägsna i alla aspekter av spelet och avslutade setet med ett imponerande 6-2-resultat.

"Vi var ivriga att säkra en WPT-titel. Vi har arbetat hårt och vi förtjänade verkligen den. Nu är det dags att njuta av detta mästerskap, och jag hoppas att det är den första av många", sade Franco Stupaczuk efter matchen.

Med denna seger i två set vann Stupaczuk och Di Nenno äntligen sin första titel som par på World Padel Tour, efter att ha förlorat i tre raka finaler (Paraguay, Granada och Bryssel) den här säsongen mot Arturo Coello och Agustin Tapia.

World Padel Tour fortsätter nästa vecka i Österrike med World Padel Tour Vienna Open.

Den här artikeln handlar om: