WORLD PADEL TOUR
Montage: World Padel Tour
World Padel Tour

Här är semifinalisterna i WPT Danish Open

ANNONS

Kvartsfinalerna av World Padel Tour Danish Open 1000 avgjordes under dagen, här är paren som kommer att tävla om titeln.

Damernas kvartsfinaler

Ett av kvartsfinalparen var Patricia Llaguno och Carolina Orsi. Efter Victoria Iglesias skada i Alicante Open valde den erfarna spanska spelaren Orsi som partner och beslutet resulterade i att Carolina Orsi blev den första italienska spelaren att nå en kvartsfinal. Under förmiddagen spelade paret mot världsettorna Ariana Sánchez och Paula Josemaria. Spanjorskorna vann första set hyfsat komfortabelt med 6-2. Andra set blev en jämnare historia, men vid 4-4 lyckades världsettorna att vinna break och kunde sedan serva hem matchen. 

Ariana Sánchez och Paula Josemaría kommer att möta Delfi Brea och Bea Gonzalez som lyckades besegra Jessica Castello och Claudia Jensen med 7-5, 6-1.

Världstvåorna Alejandra Salazar och Gemma Triay spelade mot 17-åriga Claudia Fernandez och partnern Julieta Bidahorria. Fernández och Evangelina utmanande verkligen om semifinalplatsen, men Salazar och Triay vann till slut med 7-5, 6-2.

Världstvåorna kommer att spela emot Tamara Icardo och Virginia Riera som lyckades besegra Marta Ortega och Sofia Araujo i en lång tresetare.

Herrarnas kvartsfinaler 

Förra veckans dramatiska kvartsfinal återupprepades under dagen. Sanyo Gutiérrez och Momo Gonzalez mot Paquito Navarro och Federico Chingotto. Matchen fick återigen avgöras i ett tredje set, där Gutiérrez och Gonzalez till slut var starkast och vann matchen med 7-5, 3-6, 6-4.

Det nybildade paret Fernando Belasteguín och Miguel Yanguas spelade kvartsfinal mot spanjorerna Javier Garrido och Jon Sanz, som inledde matchen starkt genom att vinna break, paret behöll ledningen och vann första set med 6-3. Andra set blev en jämnare historia, vid 5-4 lyckades Bela och Yanguas att breaka och vann därav setet. I det tredje setet räddade Garrido och Sanz två matchbollar, men legenden och stjärnskottet tog vara på den tredje avgörande bollen och vann till slut matchen med 3-6, 6-4, 7-5. 

I morgon väntar en semifinal mellan Sanyo Gutiérrez och Momo Gonzalez mot Fernando Belasteguín och Miguel Yanguas.

Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno stod för en stark insats i kvartsfinalen mot Alex Ruiz och Juan Tello. De förstnämnda inledde första delen av matchen otroligt starkt och tog hem setet med 6-1. Andra set blev betydligt mer jämnt, men till slut lyckades Stupaczuk och Di Nenno vinna matchen med 6-1, 7-5.

Det argentinska paret kommer att möta Maxi Sanchez och Lucas Campagnolo i semifinalen som besegerade Luciano Capra och Alejandro Arroyo med 6-4, 6-3. Sánchez och Campagnolo meddelade tidigare i veckan att de separerar efter veckans tävling som har resulterat i första semifinalen för paret i år. 

Kvartsfinalerna drar igång kl 10 på lördagsmorgonen med Sánchez och Josemaría mot Brea och González.


ARKIV: Galna bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: