WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Bela och Yanguas vände underläge och vann — klara för semifinal

ANNONS

Årets upplaga av Danish Open pågår för fullt i grannlandet. Under kvällen stod det nybildade paret Bela och Yanguas för en stark insats och lyckades besegra Garrido och Sanz i en tresetare.

Under dagen har kvartsfinaler förgyllt World Padel Tour i Danmark. Fernando Belasteguín och Miguel Yanguas lyckades vinna åttondelsfinalen under gårdagen mot Lucas Bergamini och Victor Ruiz med 2-6, 6-1, 6-4. 

I dag stod spanjorerna Javier Garrido och Jon Sanz på andra sidan av nätet. Garrido och Sanz inledde matchen starkt genom att vinna break, paret behöll ledningen och vann första set med 6-3.

Vände och vann

Andra set blev en jämnare historia. Flera “Golden Points” fick avgöra gamen men paren var starkast i sina egna servegame. Vid 5-4 lyckades Bela och Yanguas att breaka och vann därav andra set.

Det spanskargentiska paret tog ledningen direkt i det avgörande setet och stod för en stark prestation. Vid 5-3-ställning hade Bela och Yanguas chansen att serva hem kvartsfinalen genom en “Golden Point” men motståndarna lyckades breka. Legenden och stjärnskottet fick ytterligare en matchboll i gamet efter, men motståndarna lyckades vinna den avgörande poängen igen.

Fernando Belasteguín och Miguel Yanguas fick en tredje matchboll vid “Golden Point” 6-5-ställning, den här gången var de starkast och vann matchen med 3-6, 6-4, 7-5. 

"Jag är superlycklig"

— Först och främst tack alla, det är ett nöje att spela i Danmark. Min första semifinal här, så jag är väldigt glad. Tack till min familj som är på plats, det är väldigt speciellt att spela inför dem. Jag är superlycklig, sa Mike Yanguas efter vinsten.

I morgon väntar semifinal mot Sanyo Gutiérrez och Momo Gonzalez som lyckades vinna över Paquito Navarro och Federico Chingotto i kvartsfinalen. Under kvällen väntas resterande herr-kvartsfinaler att avgöras i Danmark.

 


Arkiv: Coello med makalös räddning: "Det är inte möjligt"
 

Den här artikeln handlar om: