Svenska Landslaget
Från EM 2021
Svenska Landslaget

Officiellt: Här är landslagstruppen till European Games: "Både ungdomlig kraft och god erfarenhet"

ANNONS

I sommar deltar Svenska landslaget i European Games, då padel för första gången är en sport i arrangemanget. Under kvällen offentliggjorde Svenska Padelförbundet vilka spelare som är uttagna till truppen. 

I slutet av juni avgörs European Games i Krakow, Polen och för första gången är padel en av sporterna i arrangemanget. Tidigare meddelade Svenska Padelförbundet att Sveriges landslag ställer upp i European Games och nu är truppen även klar.

Förbundskaptenerna Mari Andersson och Jonas Björkman har tagit ut följande spelare och par:

  • Amanda Girdo och Ajla Behram
  • Linnea Björk och Baharak Soleymani
  • Viktor Stjern och Daniel Appelgren
  • Anton Andersson Albin Olsson
  • Anton Andersson och Ajla Behram (mixed)

“Slagkraftiga på dam- och herrsidan”

– Vi är stolta att representera Sverige med ett så slagkraftigt landslag vid de Europeiska spelen i Polen. Vi har både ungdomlig kraft och god erfarenhet i ett lag som dessutom rakt över håller hög kvalité, säger förbundskapten Mari Andersson i Svenska Padelförbundets pressmeddelande. 

Tävligen pågår från 21:a juni till 26:e juni och 23 landslag kommer att delta i padel-turneringen av European Games.

– Vi är glada att Sverige även får maximalt antal platser i herrklassen då vi vet att vi både är slagkraftiga på dam- och herrsidan. Att delta i Europeiska spelen är dessutom ett viktigt internationellt steg för padeln som sport som på sikt kan innebära en plats i de Olympiska spelen, säger Svenska Padelförbundets förbundschef Calle Åkesson i Svenska Padelförbundets pressmeddelande.

European Games är ett multisportevenemang med idrottare från hela Europa och hålls vart fjärde år. Spelen utformas av Europeiska olympiska kommittén (EOC), som också reglerar spelen.


TV: Amanda Girdo knackar ut bollen på EM-kvalet i Derby. 

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: