WORLD PADEL TOUR
Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Andersson och Olsson spelar helgens WPT-kval: "På den här nivån vill jag spela"

ANNONS

Stjärnparet Anton Andersson och Albin Olsson spelade kvalet i Danmark under förra helgen. Nu tar paret sig till Österrike för att delta i helgens WPT-tävling.
“Vi vet att om vi spelar mer på den här nivån kommer vi kunna slåss på en väldigt hög nivå”, skriver Albin Olsson till PadelDirekt.

Anton Andersson och Albin Olsson har spelat FIP, SPT och WPT under inledningen av säsongen. Under förra helgen deltog paret i World Padel Tour-kvalet i Danmark och lyckades vinna första omgången i Previa.

“Danmark var en fin och självförtroende givande turnering. Vi vinner första matchen mot ett stark spanskt lag. Under början av matchen kommer vi helt fel in i det, men lyckas vända och anpassa oss för motståndaren och vinna matchen”, skriver Albin Olsson till PadelDirekt.

Han fortsätter:

“Att göra det mot den här nivå är något jag och Anton är mycket nöjda med. Sedan möter vi ett oerhört tufft motstånd i andra rundan, (David) Gala och (Daniel) Santigosa. Men även i den matchen har vi stora chanser och jag känner att vi under stora delar av andra set styr matchen och har övertaget. Men när vi exempelvis får breakbollar vid 4-3 i andra låser de sig lite”.

WPT-kval i Österrike

I helgen väntar ett nytt WPT-kval för Olsson och Andersson. Paret kliver in i andra omgången på lördag eftermiddag och möter Martín S. Piñeiro (61) och Cristian G. Gutiérrez (76). 

“Detta (Danish Open) gav oss mersmak och därav ger vi oss av till Österrike för nästa. Vi vet att om vi spelar mer på den här nivån kommer vi kunna slåss på en väldigt hög nivå. Att få spela i Österrike kommer vara svinroligt, det är på den här nivån jag vill spela. Vi ser framemot det enormt!”, skriver Olsson.

Amanda Girdo och Helena Wyckaert deltar också i Vienna Padel Open.

 


Arkiv: Albin Olssons fantastiska slag lämnar motståndarna chanslösa

Den här artikeln handlar om: