Internationell padel

Galan och Lebron efter tappade tronen som världsettor: ”En stor utmaning väntar”

ANNONS

Efter finalen i WPT Vigo Open gratulerade Juan Lebron och Alejandro Galan, Agustin Tapia och Arturo Coello till att ha blivit nya världsettor på rankingen. 

Efter tre år som det främsta paret i världen tappade tillslut Alejandro Galan och Juan Lebron tronen. Spanjorerna förlorade sin förstaplats på rankingen till Agustín Tapia och Arturo Coello, efter att ha förlorat finalen i World Padel Tour Vigo Open i en episk tresetare.

De nya kungarna har nu sju raka turneringssegrar - med 32 segrar i rad. 

När matchen var slut tvekade Galan inte att gratulera de nya världsettorna: 

"Bravo Agustin och Arturo för dagens och hela årets nivå! Grattis också till att ni blivit WPT N1", skriver spelaren från Madrid på sina sociala medier. 

Inte heller Lebron ville missa tillfället att gratulera Tapia och Coello till "den välförtjänta N1" och sa att han var stolt över det arbete laget har gjort efter att ha varit borta från banan i flera veckor på grund av skada.

"En stor utmaning väntar"

Paret är redan fokuserade på den kommande WPT-turneringen i Danmark, med siktet inställt på att återta sin plats i toppen av rankingen. Lebron påpekade att paret har en "stor utmaning framför sig" och att de kommer att fortsätta arbeta för att komma tillbaka till sin bästa nivå.

"Vi måste ta till oss alla positiva saker. Förbättra oss, mötas igen med vårt spel och framför allt fortsätta att njuta som jag har gjort den här turneringen. Upp med huvudet, vi är redan fokuserade på Köpenhamn", skriver Alejandro Galán på sin Instagram.

Spanjorerna gör sin debut i den danska turneringen onsdagen den 17 maj mot det lokala paret Möller/Domela.

Den här artikeln handlar om: