Svenska Landslaget
Foto: Viktor Andersson
European Games 2023

Sveriges landslag deltar i European Games — herr, dam och mixed

ANNONS

Under sommaren arrangeras den tredje upplagan av European Games och för första gången är padel en sport i arrangemanget. Tidigare i dag meddelade Svenska Padelförbundet att Sveriges landslag deltar i turneringen.
“Sverige kommer att representeras av ett lag i herrklassen, två lag i damklassen och ett lag i mixedklassen”, skriver Förbundet på deras hemsida.

I slutet av juni avgörs European Games i Krakow, Polen och för första gången är padel en av sporterna i arrangemanget. Under kvällen meddelade Svenska Padelförbundet att Sveriges landslag ställer upp i European Games.

“Padelförbundet har beslutat att Sverige ska delta där 23 nationer är med och tävlar under fem dagar och gör upp om medaljerna. Sverige kommer att representeras av ett lag i herrklassen, två lag i damklassen (Sverige har fått en extra plats) och ett lag i mixedklassen”, skriver Förbundet på deras hemsida. 

Truppen presenteras nästa vecka

Tävligen pågår från 21:a juni till 26:e juni och 23 landslag kommer att delta i padel-turneringen av European Games. Förbundskaptenerna kommer att presentera truppen under nästa vecka.

“Förbundskaptenerna Mari Andersson och Jonas Björkman arbetar nu med vilka som ska representera Sverige och lagen väntas presenteras i nästa vecka”, skriver Svenska Padelförbundet på deras hemsida.

European Games är ett multisportevenemang med idrottare från hela Europa och hålls vart fjärde år. Spelen utformas av Europeiska olympiska kommittén (EOC), som också reglerar spelen.


TV: Amanda Girdo knackar ut bollen på EM-kvalet i Derby. 

Foto: Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: