Padelaffärer

Slår sig in i rekordböckerna — byggt padelbana i världens smalaste skyskrapa

ANNONS

Det spanska företaget Padelgest vann kampen mot tjugo andra företag som lämnade anbud för att genomföra projektet om att bygga en padelbana i världens smalaste skyskrapa. 

Padelgest, tillverkare av padelbanor, har just skrivits in i Guinness rekordbok efter att ha installerat en padelbana i Steinway Tower i New York, också känd som världens smalaste skyskrapa. 

Projektet var en stor utmaning för projektledarna, som var tvungna att anpassa tillverkningsplanerna för banan. 

"Vi var medvetna om att detta var ett utmanande projekt, men vi hade aldrig varit tvungna att räkna ut hur vi skulle dela upp alla bitar och sedan bygga banan som ett tetrisspel", säger den projektansvarige ingenjören.

En av de lyxigaste byggnaderna i New York

Det 91 våningar höga Steinwey Tower började byggas 2014 och invigdes 2021. Förutom den nya padelbanan har den lyxiga skyskrapan bland annat en konsertsal, en 25-meterspool, basturum, ett gym med terrass och en golfsimulator.

Till den spanska tidningen CMDsport beskrev företaget det som "ett privilegium att ha varit en del av detta imponerande projekt som har gått in i Guinness historia och som kommer att glädja nya invånare som har råd med en lägenhet i en av de lyxigaste och dyraste byggnaderna i Big Apple".

Den här artikeln handlar om: