SWEDISH PADEL TOUR
Foto: Padel-TV
Swedish Padel Tour

Vinner sin andra SPT-titel för året — Rocafort och González besegrar Windahl och Vasquez

ANNONS

Årets tredje deltävling av Swedish Padel Tour är färdigspelad. Herrfinalen blev en spännande batalj där Cayetano Rocafort och Jose González Rodríguez lyckades besegra Daniel Windahl och Simon Vasquez med 6-4, 6-3 och vinna titeln. 

Simon Vasquez och Cayetano Rocafort har under de senaste veckorna kamperat ihop på FIP-touren. I dag stod de på varsin sida av nätet när herrfinalen av SPT3 skulle avgöras. 

Båda paren hade stått för starka prestationer inför semifinalen och hade vunnit samtliga matcher i tvåsetare.

Jämnt första set

Första set inleddes otroligt jämnt med många långa dueller. Vid 5-4-ställning lyckades Cayetano Rocafort och Jose González Rodríguez att få med sig ett break och ta hem första set. 

I andra set uppstod en kontrovers vid 2-1-ledning, "Golden Point" till Rocafort och González. Daniel Windahl menade att det var "dubbel-touch" från Rocafort, medan han själv inte höll med. Domaren dömde poäng till det spanska paret som tog ledningen. 

Rocafort och Gonzalez var starkast på banan och vann de avgörande poängen fram till en 5-1-ledning, då Windahl och Vasquez lyckades breaka. Vid 5-2 hade det spanska paret en matchboll men svenskarna stod emot. I gamet efter skadade sig Simon Vasquez då han slog axeln i gallret. Efter en “medical-timeout” återvände han till banan. Rocafort och González fick nya matchbollar vid 5-3-ledning, vilket de tog vara på.

Matchresultat: Rocafort/Gonzalez mot Windahl/Vasquez: 6-4, 6-3.

"Vi kämpade hårt"

SPT-vinsten är Cayetano Rocaforts andra för året. Han är också den enda spelaren som har tagit sig till samtliga SPT-finaler under året. 

— Det känns otroligt. Vi kämpade hårt för den här segern och det betyder massor för oss, säger Cayetano Rocafort efter vinsten. 


Arkiv: Spännande boll från helgens SPT i Helsingborg 

Foto: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: