SWEDISH PADEL TOUR
Swedish Padel Tour

Succé: Girdo och Wyckaert vinner SPT3

ANNONS

Amanda Girdo och Helena Wyckaert spelade sin första SPT-turnering för året och det blev vinst direkt. Paret besegrade Linnea Björk och Ajla Behram i finalen med 6-4, 6-3.
— Jag är verkligen nöjd med vår prestation under turneringen. Det var en riktig tuff final, säger Helena Wyckaert till Padel-TV efter vinsten. 

Under helgen har årets tredje upplaga av Swedish Padel Tour avgjorts i Helsingborg. Amanda Girdo och Helena Wyckaert besegrade Gitte Haxen och Carla Rodriguez med 6-2, 6-1 i semifinalen. I den andra damsemifinalen stod Linnea Björk och Ajla Behram för en stark insats och bröt Ida Jarlskog och Sofia Arvidssons långa segersvit.

Första set i finalen blev en riktig nagelbitare. Björk och Behram inledde med att vinna break och tog ledningen men det svenskbelgiska paret utjämnade ställningen till 2-2. Setet fortsatte att vara jämnt med många långa dueller. Vid 5-4-ställning lyckades Amanda Girdo och Helena Wyckaert att vinna break och med det vinna första set genom en “Golden Point”.

Break fram och tillbaka

Andra set speglades av break fram och tillbaka. Vid 4-3-ledning lyckades Girdo och Wyckaert att utöka ledningen till 5-3 och kunde sedan serva hem titeln. 

— Jag är verkligen nöjd med vår prestation under turneringen. Det var en riktig tuff final, vi var tvungna att höja oss varje gång i varje set. Men jag tycker att vi lyckades bra. Vi spelade bra och tekniskt sett gjorde vi det rätta. Jag är verkligen nöjd med vår seger, säger Helena Wyckaert till Padel-TV efter vinsten.


Arkiv: Spännande boll från helgens SPT i Helsingborg 

Foto: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: