INTERNATIONELL PADEL
Foto: World Padel Tour
Internationell padel

Paquito efter separationen från Tello: "Det var mitt fel eftersom jag inte kunde anpassa mig"

ANNONS

Efter ett misslyckat försök att spela på höger sida av banan återvände Paquito Navarro till backhandsidan tillsammans med Fede Chingotto. I en intervju med Ole berättar spanjoren hur han känner sig efter att ha återvänt för att glädjas på banan.
— Nu kan jag säga att jag hittar mitt spel igen, bredvid Chingotto, säger Navarro.

Paquito Navarro överraskade padelvärlden när han i slutet av förra säsongen bestämde sig för att byta till forehandsidan för att starta ett projekt med argentinaren Juan Tello.

Men paret hade en svår start på säsongen 2023, fick inte de förväntade resultaten och bestämde sig för att separera. Tello startade ett nytt projekt med Alex Ruiz, medan Navarro återvände till backhandsidan, hans naturliga plats på planen, med Federico Chingotto.

— För flera månader sedan var situationen mycket svår, nu kan jag säga att jag har hittat mitt spel igen med Chingotto, som gör det mycket enkelt för mig, säger Paquito i en intervju med Ole.

Trots att paret Paquito/Tello inte hittade någon regelbundenhet och visade matcher med uppenbart obehag på banan lyckades de vinna World Padel Tour Mexico i slutet av 2022. För Navarro gav denna titel en falsk känsla av trygghet, vilket gjorde att de satsade på projektet inför säsongen 2023.

— Det värsta som kunde ha hänt oss var att vinna turneringen i Mexiko. Jag tänkte att om jag med så lite tid på högerkanten och utan alltför mycket träning tillsammans uppnådde detta, så trodde jag att vi med en bra försäsong skulle kunna uppnå mycket.

"Det var mitt fel."

Det här året började inte på bästa sätt för det spansk/argentinska paret. Flera utslagningar i första omgången och bristen på förståelse inom banan var slutet för duon.

— Sportsligt sett var det en ganska dålig start. Det blev inte som vi hade förväntat oss. Vi gjorde en mycket modig satsning. Tello är en utmärkt kille och vi ville att det skulle fungera, men det gjorde det inte. 99 procent av skulden var min för att jag inte kunde anpassa mig till högerkanten.

Under de senaste matcherna, och avsaknaden av resultat, försökte laget variera taktiken och byta sida under matcherna, men det fungerade inte heller bra.

— Vilken formel som helst skulle räcka för att vi ska vinna. Ett nytt fönster skulle kunna öppna sig för att vi ska vara ett par med chans att byta sida. Men vi insåg snabbt att ingen av oss var lämpad att spela till höger.

"Fede ger mig det självförtroendet".

Nu, under ledning av Fede Chingotto och återigen på "hans sida" av planen, har Navarro återfått sitt självförtroende. Något som inte har setts sedan början av hans projekt med Martin Di Nenno.

För Paquito har de båda spelarna anmärkningsvärda likheter när de delar banan.

— (Di Nenno och Chingotto) är det närmaste man kan hitta på banan: ett superstarkt försvar, en omättlig anda, som alltid jobbar för partnern och med en bra stämning. De gör det där osynliga jobbet som är viktigare än det verkar och de får backhandspelaren att kunna glänsa. Nu värdesätter jag det mycket mer.

Och han avslutade:

— Fede ger mig det självförtroende och den glädje jag behövde för att få tillbaka mitt spel, så jag kommer alltid att vara evigt tacksam mot honom för att han litade på mig.


Arkiv: Di Nennos otroliga slag chockar kommentatorerna

Den här artikeln handlar om: