SVENSK PADEL
Svensk Padel

Padelhall i Örebro läggs ner – blir lagerlokal: “Det är svårt med lönsamheten”

ANNONS

Anläggningen “Padel First” i Örebro läggs ner efter två år i drift. Hallen kommer framöver att drivas som en lagerlokal. 
– Det kommer inte att finnas några aktiebolag bakom padeln till slut, säger Manne Duberg som driver anläggningen till Nerikes Allehanda.

Dagstidningen Nerikes Allehanda rapporterade tidigare under veckan att padelhallen “Padel First” i Örebro läggs ner i slutet av månaden. 

— Det är svårt med lönsamheten. Jag tror att vi har bäst beläggning i Örebro men ändå ser vi att det inte kommer att funka, säger Manne Duberg till Nerikes Allehanda

"Hallen är byggd som en lagerlokal"

Manne Duberg som driver hallen berättar vidare för Nerikes Allehanda att de endast har haft 30% beläggning i anläggningen. Hallägaren kommer att hyra ut lokalen vid nedläggningen av padelverksamheten.

— I och med att vi äger fastigheten kan vi hyra ut den. Många sitter fast i sina avtal men det gör inte vi. Hallen är byggd som en lagerlokal ifall padeln inte skulle funka, säger Manne Duberg till Nerikes Allehanda.

Duberg berättar vidare att det inte handlar om en konkurs, utan nedläggningen baseras på att padelverksamheten inte är lönsam.

— Vi stänger ner verksamheten för att vi inte ser att det finns någon lönsamhet i den. I slutändan har vi inte gått så mycket back, säger Duberg till Nerikes Allehanda.

“Bara att finnas föreningsverksamhet”

Dagstidningen skriver att nya hyresgästen blir “Griptel”, ett företag som designar och tillverkar monteringsutrustning i stål.

Avslutningsvis så berättar Manne Duberg att han inte tror på en framtid med padelhallar som drivs för vinstsyfte. 

— Det kommer inte att finnas några aktiebolag bakom padeln till slut. Det kommer bara att finnas föreningsverksamhet, som i all annan idrott, säger Manne Duberg till Nerikes Allehanda.


ARKIV: Otroliga bollen på SPT1 2023. 

Foto: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: