SWEDISH PADEL TOUR
Foto: Head
Swedish Padel Tour

Guide: Så spelas årets tredje SPT-tävling

ANNONS

I helgen spelas årets tredje deltävling av Swedish Padel Tour. Tävlingen spelas i Helsingborg och startfältet är riktigt starkt, vilket innebär många spännande matcher redan från fredag.

Svenska Padelförbundet kommer att arrangera sju SPT-deltävlingar och en avslutande final under året. I helgen avgörs årets tredje upplaga av Swedish Padel Tour på Padel Crew i Helsingborg.

“Detta blir en stor tävling och en ordentlig padelfest", skrev Padel Crew tidigare på Instagram. 

Under helgen deltar 32-par på herrsidan och 31-par på damsidan. Tävlingen drar igång på fredagskvällen med sextondelsfinaler för samtliga par, förutom Arvidsson och Jarlskog som är seedade och startar turneringen i åttondelsfinalen. Lördagen inleds med åttondelsfinaler och följs av kvartsfinaler. På söndagen är det dags för semifinaler under förmiddagen och finaler väntas under eftermiddagen.  

Herrsidan bjuder på starkt startfält 

Herrsidan bjuder på ett riktigt starkt startfält. För det första gör de regerande svenska mästarna Daniel Windahl och Simon Vasquez SPT-debut för säsongen och kliver in i tävlingen som semifinalseedade. Linus Frost och Daniel Appelgren är tillbaka som ett par igen och tävlar tillsammans i helgens SPT. 

Finalseedade är Sverigetvåan Cayetano Rocafort som spelar tillsammans med spanjoren Jose González Rodríguez, rankad 88:a på FIP-rankingen. Längst upp på listan hittas Pierre Bonfré och Viktor Stjern som vann senaste SPT-tävlingen.

Obesegrade paret 

Damsidan blir också otroligt intressant att följa. Sofia Arvidsson och Ida Jarlskog kliver in i turneringen som förstaseedade och är obesegrade på SPT-touren för året. Baharak Soleymani spelar med spanjorskan Cristina Gonzalez, rankad 109:a på WPT-rankingen och paret är finalseedade. Amanda Girdo gör också SPT-debut för säsongen tillsammans med sin belgiska partner Helena Wyckaert. Ett annat nytt par är Linnea Björk och Ajla Behram som spelar tillsammans.

Under helgen avgörs också årets tredje upplaga av SPT-Future i samma anläggning.


Fakta: Swedish Padel Tour deltävling 3 2023

Var: Padel Crew - Helsingborg
När: 5-7 maj
Biljetter: Svenska Padelförbundet
Stream: Padel-TV


ARKIV: Otroliga bollen på SPT1 2023. 

Foto: Padel-TV

Den här artikeln handlar om: