Bryssel Open
World Padel Tour

Tapia och Coello tar sjätte raka WPT-titeln — en turnering från att ta över som världsettor

ANNONS

Agustin Tapia och Arturo Coello tog titeln i Bryssel Open. Laget har därmed tagit sex WPT-titlar av sex möjliga denna säsong och närmar sig positionen som världsettor på rankingen. 

Sex World Padel Tour-turneringar och lika många titlar. Det är Agustin Tapia och Arturo Coellos facit under deras första säsong tillsammans. 

I finalen av Bryssel Open gjorde motståndet, Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno allt i sin makt att få stopp på sviten och kom upp i en hög nivå i den välspelade finalen. Men Coello och Tapia, ledd av Pablo Crosetti är för bra just nu. Resultatet i finalen skrevs till 7-6, 3-6, 6-3.

Efter matchen var det en rörd Tapia som sa: 

— Att starta säsongen såhär, det hade ingen trott på.

Arturo Coello var desto mer pratglad, och utvecklade: 

— Det var en extremt tuff match, vi vann mot de tuffaste vi kan spela mot. De har alltid ett svar på allt vi gör. De är ett otroligt bra lag och matchen var extremt tuff. Jag kan inte beskriva hur mycket jag njuter av att spela bredvid Agustin, sa han. 

Laget är nu en turnering från att ta över tronen som nya världsettor. Om laget slutar på en bättre placering än de nuvarande ettorna, Juan Lebron och Ale Galan, i den kommande turneringen i Vigo så tar Arturo Coello och Agustin Tapia över som världsettor. 

Den här artikeln handlar om: