Bryssel Open
World Padel Tour

Sanchez och Josemaria vände och vann i maraton-match

ANNONS

Paula Josemaria och Ari Sanchez är mästare i Bryssel Open efter en riktig långkörare till match. Efter tre timmar stod man som vinnare mot rivalerna Gemma Triay och Ale Salazar. 

Det är inget snack om saken. De två bästa lagen i världen är Paula Josemaria/Ari Sanchez och Gemma Triay/Ale Salazar. Det var 23e gången lagen möttes i final, vilket är ett rekord. 

Precis som i Granada var Ari Sanchez och Paula Josemaria det bästa laget och tog titeln efter tre timmars spel under de långsamma förutsättningarna i Bryssel. 

Det var en match som präglades av många break, och ett böljande första set avgjordes i tiebreak där Gemma Triay och Ale Salazar var starkast. Men Sanchez och Josemaria kämpade sig tillbaka och vann de två kommande set med 6-3, 7-5.

Tredje raka

— Vi jobbar bra hela teamet och det visar sig också på banan. Vi vet hur det är att fajtas hela matchen, sa Ari Sanchez i matchintervjun efter titeln. 

Titeln innebär tredje titeln i rad och man utökar därmed positionen som världens bästa lag på världsrankingen. 

— Det har varit tre hårda timmar. Vi kämpade så hårt, sa Paula Josemaria. 

Nästa WPT 1000-turnering spelas i Vigo. Dessförinnan är det Alicante 500 Open, i den medverkar varken Josemaria/Sanchez eller Triay/Salazar.

Den här artikeln handlar om: