Internationell padel

Påven signade padelracket — ska hjälpa fattiga barnfamiljer

ANNONS

Påven Franciskus deltog i ett solidaritetsinitiativ från FIP och Vatikanens Padelförbund och signerade ett padelracket som kommer att auktioneras ut på Bullpadels kanaler för att hjälpa 500 behövande familjer.

Påven Franciskus tog idag emot initiativtagarna till ett solidaritetsinitiativ i Vatikanen. 

Den heliga fadern träffade Luigi Carraro, ordförande för det internationella padelförbundet FIP, Alessandra Turco (chef för Athletica Vaticana) och den argentinska spelaren Delfi Brea för att underteckna ett specialdesignat padelracket som kommer att auktioneras ut till förmån för Vatikanens barnsjukhus Santa Marta för att upprätthålla servicen till 500 fattiga barnfamiljer.

"Idrott är en metafor för livet", och om vi med intäkterna från detta padelracket kan förbättra livet för de familjer som stöds av Vatikanens barnsjukhus Santa Marta, kommer vi utan tvekan att ha vunnit den vackraste och viktigaste trofén i världen", sade FIP:s ordförande Luigi Carraro.

Det utvalda racket kommer att skänkas till barnsjukhuset Santa Marta, påven Franciskus' "grannar", som i 101 år har tagit emot fattiga barnfamiljer av olika nationaliteter, kulturer och religioner, och som förutom mat och blöjor garanterar möjligheten till kostnadsfria specialistbesök tack vare att det finns många läkare.

"Jag hade aldrig känt en så stor känsla. Jag döptes av påve Franciskus när han var ärkebiskop i Buenos Aires. Om någon hade sagt till mig att jag en dag skulle träffa honom igen i Vatikanen tack vare padel, hur skulle jag ha kunnat tro honom? I stället hände det, och det hände för att göra något vackert: att hjälpa barn som inte har haft tur. Att hjälpa dem är inte en plikt utan ett privilegium", säger den argentinska spelaren Delfina Brea.

Den här artikeln handlar om: