Pro Padel League

Spelplats för den amerikanska ligan klar: ”En av de bästa anläggningarna i USA”

ANNONS

Den första professionella padelligan i Nordamerika har nu en spelplats. 
Den valda anläggningen är SVB Tennis & Wellness Center på Floridas kust.

Pro Padel League (PPL), Nordamerikas första professionella padelliga, har meddelat att serien kommer att hålla sin första säsong på Sarah Vande Berg (SVB) Tennis & Wellness Center.

"SVB Tennis & Wellness Center är inte bara en av de bästa anläggningarna i Florida, utan även i USA. De är starka anhängare av Padel och de är utmärkta aktörer att hålla vår första PPL-säsong på. Vi ser fram emot att säsongen börjar nästa månad och att den första serven sker på deras anläggning som är i världsklass”, säger PPL-grundaren Marcos Del-Pilar. 

Från och med den 13 maj 2023 kommer den ordinarie säsongen att löpa över fem helger med sju lag som tävlar. Turneringen avslutas med mästerskapshelgen den 10-11 juni 2023, där det kommer att hållas en semifinalomgång som följs av att de två bästa lagen som tävlar i finalen om PPL CUP.

”Mycket glada”

Under hela den första säsongen kommer lagen att bestå av fyra aktiva spelare, varav två män och två kvinnor, och fyra ersättare, och de kommer att följa det internationella poängsystemet.

"Vi är mycket glada över att kunna välkomna Nordamerikas första proffsliga till Floridas sportkust för deras första säsong", säger Adam Thomas, turistchef för Floridas sportkust.

Den första PPL Player Draft hölls den 20 mars 2023 och fick cirka femhundra ansökningar från toppspelare från Nordamerika och internationella spelare från Australien, Asien, Sydamerika, Storbritannien och Europa. Från detta urval kommer 84 av de bästa spelarna att tävla under öppningssäsongen.

Den här artikeln handlar om: