World Padel Tour

Trots nerver — Paula Josemaria och Ari Sanchez mästare i Granada

ANNONS

Paula Josemaria och Ari Sanchez är tillsammans med tränaren Claudio Gilardoni mästare i Granada Open. 
Det gör de efter att ha vunnit finalen i två raka set. 

Titeln betyder Paula Josemaria och Ari Sanchez tredje turneringsseger för säsongen.

Det såg länge ut som om det var Paula Josemaria och Ari Sanchez dag, och paret gick mot en stabil seger i finalen av Granada Open. Sedan kom nerverna in i bilden, kanske framförallt för Paula Josemaria, och Gemma Triay och Ale Salazar kunde komma in i matchen.

Det andra och avgörande setet avgjordes i ett tiebreak där Josemaria och Sanchez tillslut höll undan och vann.

Detta innebär att Paula Josemaria och Ari Sanchez har vunnit tre titlar i år: Första kom i Abu Dhabi Master, andra i Reus 500-tävling och nu denna Open-seger i Granada.

Blev nerv i andra set

Det första setet slutade 6-2 och i det andra setet hade paret även där två break upp. Men Triay och Salazar kom tillbaka och kunde göra matchen svår för Josemaria och Sanchez. Det var när coach Claudio Gilardoni, även coach till Sanyo Gutierrez, under paus gav tydliga order till Josemaria att variera tempo mer i volleyn och overhead som laget återigen kunde ta över spelet och såra motståndet i defensiven. 

Samtidigt jobbade man mycket med att få Triay i djupled, en medveten taktik från vinnarna. 

Ale Salazar började matchen svagt med ett antal missar, men kunde genom andra set spela upp sig. Det var inte förens tiebreaket som både Salazar och Triay gav bort ett par poäng som blev förödande för paret. 

Nästa turnering är Bryssel Open, där förutsättningarna väntas bli mycket långsammare.

Den här artikeln handlar om: