WORLD PADEL TOUR
World Padel Tour

Tapia och Coello mästare i Granada

ANNONS

22 raka segrar och fem raka titlar på World Padel Tour. Agustin Tapia och Arturo Coello behåller sviten och tar titeln i Granada Open efter finalvinst mot Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno. 

Det sa pang, pang. Sedan stod återigen Agustin Tapia och Arturo Coello som titelhållare på World Padel Tour. Detta efter finalseger med 6-4, 7-5 mot Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno på det extremt snabba underlaget i Granada Open. 

— Vi inser inte vad vi gör nu. Vi tar bara match för match, Arturo var grym idag och räddade mig mycket, sa Agustin Tapia i segerintervjun med WPT:s Nacho Palencia efter matchen.

Ja, sviten är nu alltså 22 raka segrar på WPT och fem titlar. Vem hade kunnat tro det innan säsongen.

— Vi har självförtroende just nu. När man har dåligt självförtroende så är det svårt att se att man kan vinna en poäng, nu är det tvärtom, säger Tapia om parets otroliga form. 

Granada ligger 738 meter över havsytan, vilket medför att förutsättningarna var extremt snabba. Detta passar givetvis aggressivt spelande Tapia och Coello utmärkt. 

Paret var extremt svåra att passera via lobbar, och allt handlade istället om att Martin Di Nenno och Franco Stupaczuk skulle passera paret genom vinklingar och i det låga spelet. Det kräver en enorm koncentration och paret gör matchen igenom en stark insats. 

Två break räckte 

— Ibland gör motståndarna det svårt för oss, idag gör Franco och Martin det och jag vill säga grattis till deras team också, säger Coello efter matchen. 

Men man fick aldrig läge att breaka på Tapia och Coello som försvarar sin serve på ett utomordentligt sätt. Istället kunde matchen avgöras vid två game, där man lyckas bryta Martin Di Nenno och Franco Stupaczuks serve. Den ena vid ställningen 5-4 i första set och den andra i ställningen 6-5 i andra set. 

— Jag älskar att spela i Spanien. Vilken del det än är av landet. Jag känner mig alltid hemma här. 

Nästa tävling spelas dock inte i Spanien. Då spelas nämligen Bryssel Open, en tävling med helt andra förutsättningar och vi kan förvänta oss ett betydligt långsammare spel än tidigare tävlingar. 

Den här artikeln handlar om: