World Padel Tour

Amanda Girdo en match från WPT:s huvudturnering — här är hennes motståndare i finalen

ANNONS

Amanda Girdo är tillbaka på planen och det med besked. Under förmiddagen spelar hon och belgiskan Helena Wyckaert kvalfinal. Vinnaren går in i Granada Opens huvudrunda. 
Här är dagens motståndare. 

Sara Pujals, rankad 58

Kommentar: 

Sara Pujals är med sina 1,61 centimenter en kort backhandsspelare som lever mycket på sin goda teknik och sin rörelse. Senast i december spelade hon SPT-final tillsammans med Baharak Soleymani och förlorade då mot just Amanda Girdo och Helena Wyckaert.
Förutom Soleymani spelade hon tillsammans med brasilianskan Raquel Piltcher på World Padel Tour och paret spelade många huvudrundor på WPT. 

Jimena Velasco, rankad 63

Kommentar: 

18-åriga Jimena Velasco är en av de mest spännande talangerna som finns på touren. Redan som 16-åring hävdade hon sig bra bland seniorer, bland annat i partävlingen på EM i Marbella 2021. Velasco är en vänsterhänt spelare som trots sin ålder är allround och teknisk slipad sedan låg ålder. Det som saknas i spelet är det taktiska och framförallt erfarenheten. Vann ungdoms-EM i Valencia i oktober, både med Spanien men också i partävlingen. Kvalade in till sex huvudrundor förra säsongen som 17-åring, bland annat i Swedish Padel Open i Stockholm men också till den ärofyllda Master-turneringen i Madrid. 

Den här artikeln handlar om: