Foto: Studio Padel
FIP RISE

Simon Vasquez och Cayetano Rocafort vinner FIP RISE i Göteborg: “Vi har kämpat oss igenom tävlingen“

ANNONS

Under helgen har FIP Rise spelats på Bon Padel i Göteborg. I finalen stod tillslut första och andraseedade lagen på planen. 
Starkast var Simon Vasquez och Cayetano Rocafort som tog hem turneringen. 

Simon Vasquez och Cayetano Rocafort har haft en intensiv resa fram till finalen. I åttondelsfinalen blev de rejält pressade av Adam Axelsson och Christoffer Persson som hade flera setbollar. 

Kvartsfinalen blev ännu tightare mot Johan Brunström och Alex Regner då matchen fick avgöras i ett tredje set. Semifinalen blev en enklare historia, vid 5-0 ledning i första set till Rocafort och Vasquez fick motståndarna Maxime Deloyer och Clement Geens avbryta matchen då Deloyer drabbats av sjukdom.  

Förstaseedade mot andraseedade

I finalen stod Jose Gaspar och Miguel Gonzalez på andra sidan nätet som hade spelat en lång tresetare i semifinalen.  

Simon Vasquez och Cayetano Rocafort inledde första set med break-vinst direkt. Paret behöll ledningen och utökade med ytterligare ett break till 5-2. Det svensk-spanska paret vann första set med 6-2.

I andra set började Gaspar och Gonzalez starkast genom att vinna break fram till 3-1. Men Vasquez och Rocafort utjämnade till en 3-3-ställning. Det hel spanskaparet vann tillbaka breaket till en 5-3-ledning genom en “Golden Point” och servade sedan hem andra set. 

Det svensk-spanska paret tog ett break i inledningen av det avgörande setet och behöll ledningen genom hela den avslutande delen av matchen. Vid 5-2, 40-40 blev matchbollen omdiskuterad då Vasquez menade på att han "touchade" bollen men situationen var oklar att bedöma för domaren. 

Matchbollen spelades om och den här gången stod det klart, Simon Vasquez och Cayetano Rocafort vann SPT RISE i Göteborg.

 “Vi har kämpat oss igenom tävlingen“

— Det känns fantastiskt bra. Det var en sjukt tuff match. Vi har fått kämpa oss igenom nästan hela tävlingen. Från andra matchen till finalen har det inte varit lätta matcher, det känns som vi har bestigit "Mount Everest" varenda gång. Vi har startat matcherna fruktansvärt bra, spelat sjukt bra padel men på något sätt har motståndarna kommit in i matchen och också spelat fantastisk bra padel. 

Han fortsätter:

Vi måste hylla våra motståndare som gav oss en riktig fight, men det känns fantastiskt bra att vinna denna turnering, säger Simon Vasquez efter vinsten.

Årets andra FIP RISE-tävling i Sverige spelas 21-23 april i Gävle.  


ARKIV: Galna bollen: "Publiken i Menorca är i extas"

Den här artikeln handlar om: