Foto: Privat
Internationell padel

Spotify-grundaren ska göra padel stort i Storbritannien

ANNONS

Nu ska padel ta över Storbritanien. Bakom satsningen står bolaget Padium där Spotify-grundaren Martin Lorentzon och entreprenören Houman Ashafzadeh är involverade.
Paret har jobbat tillsammans i andra bolag men nu är tanken att visa upp sporten för Londonborna.

Under pandemin exploderade intresset för padel och tusentals nya banor öppnade. Nu har utvecklingen stannat upp och gått tillbaka. Men läget i Storbritannien är annorlunda och lockar därför till sig ett gäng investerare för att få sporten att lyfta i regionen. 

Entreprenören Houman Ashrafzadeh, som ligger bakom restaurangkedjan Urban Green i London, väljer nu att öppna vad som han beskriver Londons största och exklusiva padelklubb, Padium.
Till sin hjälp har han Martin Lorentzon som var med och grundade Spotify.

“Skapa den största klubben i Storbritannien”

I en intervju med breakit.se berättar Houman Ashrafzadeh mer om satsningen:

Jag är uppvuxen i Helsingborg men har bott i London länge. Jag följde padelboomen i Sverige och varje gång jag åkte tillbaka så spelade vi med vänner och familj. Då fanns det max 4-5 banor i centrala London, de låg utomhus och det var dålig kvalitet – men ändå fullbokade. Så det var svårt att spela.

Han fortsätter:

— Vi vill växa till att skapa den största klubben i Storbritannien. Det finns ungefär 230 banor här, på en befolkning som är betydligt större än Sveriges. Vi ser en enorm möjlighet att kunna växa här och tillsammans med Tyskland och USA är Storbritannien den marknad där padeln har störst möjlighet att växa.

Padium heter den nya klubben och är beläget i finansdistriktet Canary Wharf. Klubben förväntas öppna till sommaren och planeras att ha sju padelbanor och en butik.


Arkiv: Padel på högsta nivå: "Vad är det för bollar vi får se?"
 

Den här artikeln handlar om: