Padelaffärer

Every Padel blir Peking Padel — bedrivs av lokala entreprenörer

ANNONS

I början av året kom beskedet att Every Padel Norrköping behövde läggas ned. 
Nu står det klart att hallen bedrivs vidare av lokala entreprenörer som Peking Padel.

Den nybyggda Every Padel-hallen i Norrköping stod inför en nedläggning. Men då räddade lokala entreprenören hallens framtid.

— Det var många som tyckte det var tråkigt eftersom hallen nästan är nybyggd, och man har investerat mycket pengar givetvis. Hyresvärden har varit väldigt angelägen om att ha kvar en padelhall i byggnaden, säger hallchefen Brian Bohannan. 

Han fortsätter: 

 — När Every Padel gick ut med ett pressmeddelande att hallen behövde läggas ner, så började vi en liten försiktig dialog med hyresvärden. För att se om det fanns intresse av att driva vidare, eller att hitta några samarbetspartners som kunde vara intresserade. Men det var väldigt svalt intresse.

Hallchefen berättar att han nämnde idén om en egen hall med en prägel av Norrköping för ett antal bekanta företagare i stan.

— De nappade på idén och tyckte det lät jättekul. De kom in i bilden och var med i förhandlingarna med hyresvärden. Vi har förhandlat löpande, i princip sedan början av januari. Vi kom överens i slutet av mars. Det var precis så vi kunde ta över 1:a april.

“Nya ansikten i hallen”

Hur är det att satsa på padel nu medan många andra har det tufft? 
— Vi som jobbar i hall, vi känner inte av det på det sättet. Vi ser att padeln lever och att det är mycket människor som spelar padel. Men vi som driver en padelhall lever också mycket på sponsorer, samarbeten med företag och så vidare. Och till det så är trenden ute bland företagen mer tuff naturligtvis, säger Brian Bohannan. 

Han fortsätter: 

— Vi ser hela tiden nya ansikten i hallen och nybörjare som har hört talas om padel och vill börja lira. Padeln som sport är verkligen inte död, den är här för att stanna.

Hallchefen berättar att han endast har arbetat några månader i hallen. Han kommer att fortsätta att bygga upp padeln och locka fler spelare med aktiviteter i hallen samt utveckla verksamheten. 

— Det som vi aldrig fick chansen att göra under Every-tiden, var att anställa folk. Så att vi kan få mer aktiviteter även på dagtid, helger och så vidare. I första hand så är det väl det. Vi har redan anställt en tjej som kommer att arbeta som receptionist och aktivitetsledare.

Han forsätter: 

— Vi kommer kanske inte att revolutionera med några helt briljanta nya idéer. Men vi vill bygga en trevlig bas och en trevlig hall där folk kan ha roligt och lira tillsammans. Hallen är väldigt ny och fantastiskt fin, säger hallchef Brian Bohannan.


TV: Ida Jarlskog briljerar på SPT 2 2022. 

Foto: Padel-Televison.

Den här artikeln handlar om: