FIP RISE

Nytt team bakom Studio Padel — därför saknas Edin: ”Svårt att få en ekonomi i det här”

ANNONS

Studio Padel är i gång med sändningarna från FIP-kvalet i Göteborg. På fredag kliver de in i tv-rutan när huvudturneringen drar igång, men teamet bakom kanalen har förändrats. 
— Jag tror att den största skillnaden kommer vara hur det visas i bild, säger Fredrik Nordin.

Tidigare i år blev det klart att Studio Padel sänder flera FIP-deltävlingar på svensk mark. Årets första FIP Rise i Sverige spelas under veckan på Bon Padel i Göteborg. I dag och under morgondagen avgörs ett kval och på fredag drar huvudrundan i gång.

Fredrik Nordin säger till PadelDirekt att efter han fick det negativa beslutet med SPT, påbörjade han detta projekt.

— Det har varit bära eller brista. Gör jag inte det här så hade inte Studio Padel funnits kvar. Sedan har det varit mycket diskussioner och många möten. Vi åkte ner till Qatar för att avsluta avtalet med FIP. Men nu är vi här så det känns bra, säger Fredrik Nordin till PadelDirekt.

Fredrik Nordin och Niklas Edin har tidigare drivit Studio Padel tillsammans och synts framför kameran. Inför årets första FIP-sändning står det klart att Niklas Edin saknas. 

— Nej, men det är svårt att få en ekonomi i det här. Många tror att padeln är en guldgruva. Det är allt annat än en guldgruva. Det är svårt att få ekonomi och framförallt för två stycken. Edin fortsätter med sitt kreatörspår, säger Nordin.

Han fortsätter: 

— Den största utmaningen är såklart att hitta en som jobbar med produktionen. Det blir “Padel” Peter Alsén som tar över det här. Han har tagit över Niklas roll och han är supertaggad. Han har mycket att erbjuda och passar bra in i gruppen.

Nytt ansikte i studion

Teamet i studion blir Fredrik Nordin tillsammans med Johan Håkansson som tidigare har medverkat ett flertal gånger i Studio Padel arrangemang. Nytt för helgens sändning är att Viktor Andersson från PadelDirekt kliver in i studion.

— Det kändes tryggt att få Viktor, för jag tycker att han är väldigt kompetent i att kommentera. Det blir jag, Håkansson och Viktor som kommer att sitta i studion.

Han fortsätter:

— Det blir också lite nytt med intervjuerna. Victor Fahlberg, en stor padelentusiast från Sundsvall, kommer att figurera som WPT:s Nacho (Palencia). Intervjuerna kommer bli “on the fly” direkt efter matcherna, säger Nordin.

Vad tror du kommer bli största skillnaden med sändningen jämfört med tidigare? 
Jag tror att största skillnaden kommer vara hur det visas i bild. Jag tror att det kommer att vara en jättestor skillnad faktiskt, säger Nordin avslutningsvis.

Studio Padel sänder FIP i Göteborg under veckan och med studio från fredag när huvudturneringen drar i gång.


Arkiv: Tello visar sin klass – avgör två raka bollar

Den här artikeln handlar om: